Ontwerp je eigen thee

Af en toe explodeert mijn mailbox en staat het barstensvol met allerhande nieuwtjes. Met de meeste vermoei ik jullie, en ook mezelf maar niet. Ik scan het bericht, lach wat om de zogenaamde grappen en gooi het met een druk op de knop in de prullebak. Soms gewoon uit tijdgebrek, soms omdat ik het echt niet interessant vindt dat Offley Port heeft laten onderzoeken dat mannen het liefst relaxen in stilte, terwijl vrouwen liever onder de mensen is. Je begrijpt wat ik bedoel.

Maar gelukkig komen er ook heel leuke voorbij, met leuke initiatieven. Zoals deze, om helemaal zelf je eigen thee samen te stellen. Zó’n idee waarvan je direct denkt, waarom hadden we dit nog niet eerder?
 

Basislesje thee
Thee is er in 3 basissmaken: zwart, groen en wit. En daarnaast heb je nog rooibos en kruidenthee, die je strict genomen geen thee mag noemen, omdat ze niet van de theestruik komen. Afhankelijk van waar de struiken/kruiden staan (rooibos komt ook van een struik) en hoe er tijdens en na het plukken mee om wordt gegaan, ontstaat de smaak van de thee.  Zo zijn er tal van theesmaken.

Smaakjesthee
Maar je kunt ook allerlei smaken aan je thee toevoegen. Van aardbei tot zoethout, je kunt het zo gek niet bedenken. Of wel, want bij de Theebrouwers kan je nu zelf je eigen thee samenstellen. Eerst kies je de basisthee (zie hierboven) en dan voeg je daar de smaken aan toe die je zelf lekker vindt. Kies vervolgens of je de thee in een zakje of blikje wilt hebben en verzin dan de naam voor je thee!

Ik ben al even aan het klikken geweest, en het werkt erg leuk. Je moet wel na ieder ingrediënt even op ‘verder winkelen’ klikken, maar dan volgt het vanzelf. Je kunt de Theebrouwerij vinden op de webwinkel Uit eigen streek.

www.uiteigenstreek.nl/theebrouwerij

 

Lees ook:Roddelen met rooibos op het werk
Lees ook:De Eenhoorn [lekker adresje]
Lees ook:Tips voor het Kerstmenu: wat drink je erbij? (4)
Lees ook:Gran Sardegna [lekker adresje]
Lees ook:Betjeman & Barton [lekker adresje]

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Ontwerp je eigen thee

  1. Herna

    Leuk idee! MIjn favoriete thee zit er niet bij! Daar kan ik oktrooi op aanvragen!

      /   Reply  / 
  2. Herna

    Mijn favoriete thee is groene thee met schijfjes verse gember. Sinds ik in Nepal gewoond(waar gemberthee heel populair is) heb drink ik iedere avond een kan gember thee. Je moet er wel veel van plassen,althans ik!

      /   Reply  / 
    1. Edith Dourleijn Auteur

      Maar dat moet je van thee toch altijd? En ja, nu snap ik dat ‘jouw’ thee er niet bij staat. Ze hebben geen verse gember in het assortiment! ;-)

        /   Reply  / 
  3. Herna

    Oh..dat wist ik niet,ik dacht dat het door de gember kwam!

      /   Reply  / 
  4. Pauline

    Hoi Edith, enorm bedankt voor het leuke artikel! Ik ging eens even googelen en kwam oip je site terecht dank je wel! Ik zal eens nadenken over gember ;)

    Groetjes Pauline

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>