Thee met smaak

Zullen we iets afspreken? Dat de tijd nu echt voorbij is waarin we thee zetten door wat kokend water over een klein mufje zakje gieten en dat nog even heen en weer slingeren in ons kopje?

betjemanbartonSteeds meer bijzondere theesoorten vragen onze aandacht, elk zichzelf respecterend eetcafé serveert een high tea, er zijn heuse teabars en theesommeliers komen in restaurants een suggestie voor het drinken bij je eten doen. Kortom, thee is hot, en verdient meer aandacht!

Ook thuis, dus ga op zoek naar echt lekkere thee en laat deze langzaam en met ruimte om ‘te zwemmen’ trekken. Ofwel, maak eens kennis met de bijzondere thee van Betjeman & Barton, één van de betere theemakers als je het mij vraagt.

Rozen in de the
Dat thee meer is dan zwart, groen of rood, dat weten de theemakers van Betjeman & Barton al sinds 1919. En ook nu nog beheersen ze de kunst het maken van lekkere thee. Kathérine, de manager van B&B’s theesalon in Parijs, ontwikkelde de zwarte thee Allons Voir – Eden Rose. De basis wordt gevormd door zwarte thee uit Ceylon en China met een beetje bergamot (die ook in de Earl Grey zit), lavendel en vanille.
Maar rozenblaadjes zorgen voor de meeste smaak van de Allons Voir-thee (we zullen zien), waardoor de thee een typerende zoete smaak krijgt.

Groen op smaak, maar niet te heet
Ook groene thee kan goed een andere smaak krijgen. In de thee Lundi Light wordt een groene Chinese thee met citroengras, citroen en gember op smaak gebracht. Volgens de makers is dit de ideale thee voor ‘the morning after the night before’, vanwege haar verkwikkende werking.
Of maak van groene thee een oranje thee. Dat deed de Nederlandse Marion van den Blik van Betjeman & Barton in Den Haag. Een Chinese groene thee parfumeerde zij met oranjebloesem, amandel en mandarijn. En gaf het de naam Pomme d’Orange.
Tip: Groene thee zet je niet met kokend water, maar met water van 80 graden.

Maar wie zijn Betjeman en Barton eigenlijk?
Arthur Betjeman en Percy Barton introduceerden na de Eerste Wereldoorlog de engelse manier van theedrinken in Parijs. Vanaf 1919 zijn ze, en het bedrijf nu nog steeds, op zoek naar de beste plantages, de mooiste thee, en lekkerse smaakmakers om de thee te parfumeren. Pouchkine is de huismelange en zowel in de zwarte als groene variant mijn favoriet. Te koop in Den Haag, Denneweg 25c, of via het internet.

Lees ook:Betjeman & Barton [lekker adresje]
Lees ook:Theeleuten bij De Schone Lei
Lees ook:Zelf ijsthee maken – 3 methodes
Lees ook:Met Jumbo de boomgaard in
Lees ook:Roddelen met rooibos op het werk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>