Rudolp van Veen ‘geridderd’

De tv-kok Rudolp van Veen zullen de meesten alleen kennen van zijn veelkleurige kapsels tijdens zijn gekook in Life & Cooking. Maar Rudolph van Veen is ook meesterchef, een geweldige patissier en ook gewoon een aardige man. En vanaf nu mag hij zich ook tooien met de titel Guardian of pastry Arts.

 

Het juryrapport
De redenen van de jury om Rudolph van Veen deze eretitel te verlenen zijn, dat “Hij heeft de banketbakkerij door middel van onder andere demonstraties en televisiewerk naar een hoger plan getild en het imago versterkt.”, zo las ik op Bakkerswereld

Guardian of pastry Arts
De titel Guardian of pastry Arts wordt jaarlijks toegekend aan “diegene die zich op welke manier dan ook inzet voor de Nederlandse patisserie”. De prijs is een initiatief van het Nederlands Patisserie Team, waarvan Rudolph van Veen een van de oprichters was. Tijdens het Nationaal Bakkerij Gala in Hilversum kregen eerder al (Vlaming!) Roger van Damme, Peter de Wit, Pieter Booij, Adriaan van Haarlem, Robert ten Hoopen, Wil Doomen en Harrie Leijten de titel toegekend.

Sterren voor bakkers
Tijdens hetzelfde gala werden er voor het eerst ook sterren uitgereikt aan bakkers. Maar liefst 13 bakkers mogen zich nu tooien met de titel Bakker met een ster 2009. Zes bakkers kregen 1 ster, en zeven bakkers mogen er twee achter hun naam zetten. De drie sterren, net als bij Michelin het hoogst haalbare, werden niet uitgereikt. Hier staat het lijstje met bakkers met een ster of twee.
De beoordeling richtte zich vooral op bedrijfsmatige aspecten zoals bedrijfsvoering, hygiëne en de indrukken van mystery shoppers. Het assortiment en de kwaliteit en smaak van brood en gebak nemen (helaas) maar een kleine plaats in het oordeel in.

Lees ook:Michelin 2010: geen nieuwe derde ster
Lees ook:Geen derde restaurant met drie sterren
Lees ook:Nieuwe sterren Michelin Belgie
Lees ook:Leer koken met The taste of Life Basics
Lees ook:The taste of life met Rudolph van Veen gaat weer beginnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>