sterren michelin 2008 uitgereikt

Zojuist zijn de Nederlandse Michelinsterren weer uitgereikt. De nieuwtjes uit de gids druppelen langzaam binnen, maar de eerste conclusie is dat er geen heftige verschuivingen zijn. Dat betekent ook dat Beluga in Maastricht, tegen de verwachtingen van velen in, geen derde ster heeft gekregen. De bron noemt de tweede ster voor Ciel Bleu in het Okura-hotel en de eerste voor het pas geopende Basiliek de grootste verrassingen.
Er zijn zeven nieuwe binnenkomers en ook zeven restaurants hebben de lijst verlaten.

Ook De Leuf in Ubachsberg pakt een tweede ster. Da Vinci in Maasbracht en het vorig jaar van 3 naar 1 ster gekelderde Parkheuvel in Rotterdam krijgen de eretitel 'veelbelovend 2 sterren'. Bekende restaurants die hun ster verloren zijn Vermeer in Amsterdam en Le Cirque in Scheveningen. Deze laatste verloor zijn chefkok Robert Kranenborg.

bron: zibb.nl/horeca

Lees ook:Michelin 2009: vierde ster voor Jonnie Boer
Lees ook:Goedkoop eten bij sterrenrestaurants
Lees ook:Michelin 2010: geen nieuwe derde ster
Lees ook:Beluga favoriet voor 3e Michelinster
Lees ook:Geen derde restaurant met drie sterren

1 Reacties // Reageer

One thought on “sterren michelin 2008 uitgereikt

  1. Patty

    Leuk die lijst van nieuwkomers. Amarone in Rotterdam lijkt me wel wat. Ik vind de blogberichtjes errug leuk. Leest makkelijk, snel en ze zijn leuk en informatief. Top!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>