Beluga favoriet voor 3e Michelinster

Onlangs deed de directeur van de Michelingids een opmerkelijke uitspraak. Hij voorspelde namelijk dat het heel goed mogelijk is dat dit jaar een derde restaurant beloond zal worden met een derde Michelinsterren. Naast De Librije en Oud Sluis zal er dan nog een restaurant zijn dat zich met 3 sterren van Michelin mag tooien. Maar welk restaurant is dat?

De website Bijzondere restaurants deed een poll onder de lezers van haar nieuwsbrief. En een derde van hen stemde voor Beluga in Maastricht van kok Hans van Wolde. Al een aantal jaar achter elkaar is het weer spannend of dit restaurant een derde Michelinster zal krijgen, maar tot nu toe lukte dat niet.

Achtereenvolgens maken volgens de stemmers deze restaurants een grote kans: Inter Scaldes (14,4%), De Bokkedoorns (12,7%), Parkheuvel (5,4%), De Leest (4,9%), Lindenhof (4,1%), Ciel Bleu (3,9%), Ron Blaauw (3,4%), De Zwethheul (3,3%), Brouwerskolkje (2,6%), Da Vinci (2,1%), De Leuf (1,7%) en Apicius (1,1%). 1,6% noemde nog een ander restaurant.

En wat denk jij? Wordt het Beluga of heb je een andere favoriet?

 

Lees ook:Geen derde restaurant met drie sterren
Lees ook:Gaultmillau: Mario Ridder chef van het jaar
Lees ook:Glossy voor Jonnie en Therese Boer
Lees ook:Gault Millau 2014
Lees ook:Nederlandse Michelinsterren bekend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>