Michelin 2010: geen nieuwe derde ster

Voor veel restaurants is dit misschien wel de spannendste dag van het jaar. Autobandenfabrikant Michelin heeft vandaag haar felbegeerde sterren uit voor de Michelingids 2010 uitgedeeld. In 2009 hadden we in Nederland 2 restaurants met 3 sterren, 13 restaurants met 2 sterren en 68 restaurants met 1 ster.

 En nog steeds hebben we in Nederland 2 restaurants met het maximale aantal van 3 sterren: De Librije in Zwolle en Oud Sluis in Sluis. Er is dus ondanks alle speculaties geen restaurant bijgekomen dat zich ook met drie Michelinsterren mag tooien.

Nieuwe restaurant met tweede ster
Wel hebben we er een nieuw restaurant met 2 sterren bijgekregen: Boreas in Heeze is verrast met deze extra ster. En in totaal zijn er 11 restaurants nieuw op de lijst met 1 ster. Twee ervan zijn gevestigd in Rotterdam, dat zijn Fred en het al eerder veelgeprezen Ivy. In Amsterdam zijn er ook 2 nieuwe restaurants met een Michelinster: Le Restaurant en Vinkeles. Daarnaast hebben ook De Saffraan (Amersfoort), Mijn Keuken (Wouw), Niven (Rijswijk), O Mundo (Wageningen), Soigne (Bussum), Sonoy (Emmeloord) en Wollerich (Sint-Oedenrode). In deze 12 restaurants zal de champagne inmiddels wel opgetrokken zijn!

Verliezers zijn er ook, ‘t Raethuys in Wateringen, ‘t Veerhuis in Wolphaartsdijk en In De’n Dillegaard in Nuthverloren hun ster.

Hier vind je een overzicht van alle 91 restaurants in Nederland die in 2010 een ster (of meer) mogen tooien.

Andere restaurantgidsen die voor 2010 hun lijstje hebben samengesteld zijn GaultMillau, Lekker en SpecialBite. Maar de koks en restaurants hechten het meest aan het oordeel van Michelin.

Lees ook:Geen derde restaurant met drie sterren
Lees ook:Michelin 2009: vierde ster voor Jonnie Boer
Lees ook:Geen derde restaurant met drie Michelinsterren voor Nederland
Lees ook:Nieuwe sterren Michelin Belgie
Lees ook:Nederlandse Michelinsterren bekend!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Michelin 2010: geen nieuwe derde ster

  1. Pingback: Overzicht alle Michelinrestaurants 2010 | Koken

  2. auberge des 4 vents

    Het gaat er niet om of je een michelinster hebt, het gaat er om wat je op tafel zet een volleborden met met uitstraling en goede service dat is meer dan een ster waard. Ik vertel mijn gasten dat ik ook een ster heb maar niet de michelin maar een Goodyear, want banden blijven banden en die kunje het beste hebben met je gasten zo komen ze terug.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Bib Gourmands 2010 bekend | Koken

  4. Pingback: Nieuwe sterren Michelin Belgie | Koken

  5. Pingback: Nieuwe restaurantgids die alles samenvat op komst | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>