Nederlanders kritisch over veetransporten

veetransport - wspaIn Europa worden dieren, en dan met name varkens, van hot naar her gereden.  En er zijn geen regels die zeggen hoe lang en hoe ver je met deze beesten mag rijden. Onderzoek heeft nu laten zien dat een kwart van ons Nederlanders vind dat 8 uur rijden echt het maximum is. Eén op de vijf vindt dat 8 uur of langer nog best acceptabel, terwijl een kleine tien procent dat een zaak voor de vervoerder is. Daarnaast zegt driekwart van de Nederlanders dat zij liever het vlees over lange afstanden vervoert zien, dan het vee zelf. Dat blijkt uit een onderzoek dat TNS NIPO hield voor de dierenrechten-organisatie WSPA.

Daarnaast blijkt uit dit onderzoek dat het volgens ons, de consument, ook schort aan de regels en de controle hierop die het vee moeten beschermen tijdens het transport. De opdrachtgever, de WSPA concludeert "Zodra men het idee heeft hoe het allemaal is geregeld, wordt men sceptisch over de bescherming van het welzijn van de dieren. Dat kun je interpreteren als een motie van wantrouwen tegen het Europese beleid''.

WSPA is een actie gestart om niet meer de levende beesten, maar juist hun vlees te vervoeren. Dit omdat in veel gevallen, zo zeggen zij, de dieren alleen maar worden vervoerd – bijvoorbeeld varkens van Nederland naar Italië of Spanje – om daar te worden geslacht. De hammen die dan van hun billen worden gemaakt (om even bij het voorbeeld van de varkens te blijven), mogen dan Italiaans of Spaans genoemd worden, terwijl de beesten in Nederland geboren en getogen zijn. Kijk op de site van WSPA voor meer info hierover.

bron: Boerderij

Lees ook:We doen het niet meer!
Lees ook:1 op 10 biggetjes sterft vroegtijdig in bio-industrie
Lees ook:Nederlanders zitten ‘s ochtends vol energie
Lees ook:Spareribs met cola van de barbecue
Lees ook:Een kennismaking met je biefstukje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>