Het is al bijna kerst en je wil vast wel wat inspiratie voor bijzondere recepten opdoen. Vandaag verschijnt het laatste recept in de serie ‘koken met sterren’. Koken.blog.nl heeft de afgelopen maanden iedere vrijdag feestelijke recepten van Nederlandse Michelsterrenchefs gedeeld die toegankelijk zijn om te maken. Je kunt de reeds gepubliceerde recepten terugzoeken in de rubriek ‘recepten’ of onder de noemer ‘koken met sterren’. Op deze manier kun je iets heel bijzonders op de kersttafel zetten.
Deze week hebben we Dick Middelweerd van het onlangs met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Treeswijkhoeve zover gekregen een heerlijk recept te delen. Wij wensen jullie heel veel succes met de bereiding en natuurlijk veel eetplezier! Hieronder zijn recept van: zacht gegaarde kreeft met asperges, ponzu en mosterd van miso en abrikozen.
Zacht gegaarde kreeft met asperges, ponzu en mosterd van miso en abrikozen
Ingrediënten, 4 personen
sojagelei:
7 dl water
2 dl sojasaus (Kikkoman)
1 dl mirin (zoete rijstkookwijn)
6 gr agar-agar, geweekt (natuurwinkel)
2 blaadjes gelatine, geweekt
Gemarineerde abrikozen:
100 gedroogde abrikozen
1/4 limoenschil, geraspt
2 deciliter water
2 decliter witte wijn
1 dl mirin (toko)
1 theelepel misomosterd (toko)
Ponzubouillon:
2 dl ponzu (toko)
klontje koude boter
1 eetlepel cayennepeper
enkele radijsjes, dungesneden
Bereidingswijze
Lees ook:Recept Cappuccino van groene asperges en Parmezaanse kaas
Lees ook:8 kerstrecepten van sterrenchefs
Lees ook:Recept: Salade met groene asperges en yoghurtdressing
Lees ook:Recept Koreaanse groentennoedelsalade met asperges en aubergine
Lees ook:Recept Asperges met Hollandaisesaus
Ik houd van Abrikozen! Mjam mjam mjam!
Mooi gerecht!