Recept Koreaanse groentennoedelsalade met asperges en aubergine

Oosters koken, je hoeft er lang niet altijd meer voor naar een toko. Veel supermarkten hebben de basisingrediënten als sojasaus en verschillende specerijen vaak wel in huis. Zeker voor Indonesische gerechten kan je er goed terecht.
Voor dit recept moet je misschien ook even op de fiets springen: je hebt er rijstazijn, sesamolie (beide misschien wel in je supermarkt, in het Japanse schap) en lichte sojasaus voor nodig.

Deze salade komt uit het kookboek Oosters Vegetarisch. Ze is geïnspireerd op de Koreaanse keuekn en het leuke is, is dat je de noedels van groenten maakt. Je snijdt groenten in de lengte in dunne reepjes en deze vormen zo de noedels. Leuk verzonnen!
  

GROENTENNOEDELSALADE MET ASPERGES EN AUBERGINE
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 2 kleine smalle aubergines
* 1 el sesamolie
* 1 el arachideolie (ook wel pindaolie)
* 1 rettich
* 2 courgettes
* 2 winterpenen
* 1 bosje groene asperges
* 2 el zwart sesamzaad
Voor de dressing:
* 2 el rijstazijn
* 5 el zonnebloemolie
* 2 el suiker
* 1 el sesamolie
* 2 el lichte sojasaus
* 1,5 tl cayennepeper (maar wees voorzichtig!)

Bereidingswijze:
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en deze in dunne repen. Verwijder, indien van toepassing, het zaad. Bestrijk de repen aubergine met de sesam- en arachideolie en rooster ze op een hete grillplaat lichtbruin en gaar (zacht!).
Maak de andere groenten schoon (verwijder bij de asperges de kopjes) en snijd ze met een kaasschaaf in dunne plakjes, en eventueel ook weer in repen. Stoom de groentenlinten met de aspergekopjes in een paar minuten tot ze slap en beetgaar zijn. Laat ze afkoelen.
Rooster intussen de zwarte sesamzaadjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing en meng deze door de geroosterde aubergines en de gestoomde groenten. Garneer met het zwarte sesamzaad.


Dit recept komt uit het kookboek Oosters Vegetarisch (
Karakter uitgevers, isbn: 9789061128304) – lees hier mijn recensie
Meer recepten vind je in de rubriek
Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenstertje rechtsboven.
—-

Lees ook:Recept Japanse gebakken noedels met kip en knapperige groenten
Lees ook:Recept Iraans stoofpotje met rundvlees en aubergines
Lees ook:Recept: Herfstsoepje van shiitake
Lees ook:Recept Geroerbakte kip en kousenband met noedels
Lees ook:Snelle roerbak van kip en kousenband

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>