8 kerstrecepten van sterrenchefs

kerststress2December feestmaand? Je zou het niet zeggen. De tips en trucs ter voorkoming van kerststress vliegen je om de oren. En ach, wij zouden niet een echt foodblog zijn als we je juist nu in de steek zouden laten. Daarom de komende dagen nog wat tips, recepten en handige trucs. Zodat jij straks echt kunt ontspannen tijdens een heerlijk Kerstmenu.

Vandaag zetten we opnieuw 8 kerstrecepten van sterrenchefs in de schijnwerpers. Omdat ze zo ontzettend mooi zijn. En niet heel onbelangrijk, ze begeleiden je stap-voor-stap naar een feestelijk gerecht. Zo kan iedereen zonder stress de uitdaging aan om met kerst een sterrengerecht op tafel te zetten.

Recepten van sterrenchefs

1  Hazenpeper, van Onno Kokmeijer | Ciel Bleu ** | Amsterdam
2  Kabeljauw bestoken met laurier, van Jacob Jan Boerma | De Leest *** | Vaassen
3  Gamba’s a la plancha, van Martin Kruithof | restaurant De Lindenhof ** | Giethoorn
4  Fazant, zuurkool, spek en cantharellen van Librije’s Atelier | Zwolle
5  Black and white Carpaccio, van Michel van der Kroft | restaurant ‘t Nonnetje * | Harderwijk
6  Ananas met champagnesabayon, van Margot Reuten | De Vinci ** | Maasbracht
7  Rivierbaars, chlorofyl van venkel en een jus van sjalot en buikspek, van Jonnie Boer | De Librije *** | Zwolle
8  Zacht gegaarde kreeft met asperges, ponzu en mosterd van miso en abrikozen, van Dick Middelweerd | Treeswijkhoeve ** | Waalre

In het archief van koken.blog.nl staan nog veel meer recepten. De meest feestelijke recepten die goed in je Kerstmenu zullen passen staan in de rubriek Feesteten. Maar ook de gewone, makkelijke en snelle recepten in het archief zijn voor een groot deel heus kerstwaardig! Bekijk ze maar.

Fijne kerst!

.

Lees ook:Kerstmenu van sterrenchefs
Lees ook:Koken met Sterren, kerstrecept 6: Rivierbaars, chlorofyl van venkel en een jus van sjalot en buikspek
Lees ook:Vegetarisch Kerstmenu
Lees ook:Kerstmenu: hier vind je de recepten
Lees ook:Koken met sterren, kerstrecept nr.7: zacht gegaarde kreeft met asperges, ponzu en mosterd van miso en abrikozen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>