Recept – Gegrilde perzik met gemberroom

Outdoor Cooking is niet zomaar ‘iets op de barbecue leggen’, maar een nieuwe manier van buiten koken. Naast culinair genieten van maaltijden met gegrild vlees, vis, fruit en groenten, is juist ontspanning rondom de buitenkeuken belangrijk. Gezellig samen met vrienden en familie rond het vuur: niet alleen ‘s zomers, maar het hele jaar door!

Dat zijn de eerste zinnen van het kookboekje Outdoor Cooking dat vol recepten voor op (en naast) de barbecue, grill of buitenkeuken staat. Waaronder dit recept voor gegrilde perzik met gemberroom, een heerlijk fris toetje.
  

GEGRILDE PERZIK MET GEMBERROOM
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 6 rijpe perziken
* 1 el zonnebloemolie
* 150 gr mascarpone
* 100 ml slagroom
* 1 zakje vanillesuiker
* 2 el gembersiroop
* 6 bolletjes stemgember

Bereidingswijze:
Klop de slagroom stijf en meng de mascarpone, vanillesuiker en gembersiroop erdoor.
Hak de gemberbolletjes fijn.
Snijd de perziken halverwege rondom de pit los en verwijder de pit.
Bestrijk beide helften van de perziken met de olie.
Verwarm de grill en leg de perziken erop, tot ze iets zacht zijn en mooie grillstrepen hebben.
Vul de holtes met de gemberroom en garneer met de fijngehakte gember.

TiP: Doe de gemberroom in een spuitzak en spuit er mooie toefjes van.

.

Uit het boek: Outdoor Cooking van Francis van Arkel (uitgeverij Imagebooks, isbn: 9789059645103)

Lees ook:Perzik ontvellen
Lees ook:Recept Ananas met rumboter van de barbecue
Lees ook:Gegrilde auberginesalade
Lees ook:Courgettesalade met perzik
Lees ook:Win een Boretti buitenkeuken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>