Gegrilde auberginesalade

Ik kreeg direct al de vraag wat mijn inzending zou zijn voor de saladewedstrijd waar ik vanmorgen over schreef. Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat is deze klassieker die vaak op tafel staat, een gegrilde auberginesalade. Aubergines zijn op deze manier op z’n allerallerallerlekkerst. Probeer het maar eens!

Enne, dit recept mag je dus niet inzenden voor de wedstrijd, he! ;-)
   

GEGRILDE AUBERGINESALADE
Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:
* 1 grote of 2 kleine aubergines
* lekker veel olijfolie
* 3 el verse groene kruiden, zoals peterselie, bieslook, tijm, basilicum, rozemarijn
* 1 teen knoflook
* peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de aubergines in plakken van 0,75 centimeter.
Bestrijk de plakken goed en vooral niet te zuinig met olijfolie.
Hak intussen de groene kruiden en de knoflook fijn en meng met minimaal 5 eetlepels olijfolie. Meng er nog wat peper en zout door.
Verwarm de grill of barbecue en grill hierop de plakjes aubergine. Zorg dat ze door en door gaar zijn. Als ze nog maar een klein beetje meegeven tussen je tanden, zijn ze nog niet goed.
Leg de gegrilde aubergines in een ruime schaal en schenk de dressing erover. Laat de aubergines nu ietsjes of helemaal afkoelen en de dressing opnemen. Voeg eventueel wat extra olie toe.

Lees ook:Recept – Marokkaanse courgettesalade
Lees ook:Recept Aubergine op de barbecue (maar grill mag ook!)
Lees ook:Recept: Salade met gegrilde aubergine
Lees ook:Recept: Pastasalade met gebakken mulfilet
Lees ook:Recept Salade van gegrilde Haloumi met kruidendressing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>