Courgettesalade met perzik

Deze week is het saladeweek op koken.blog.nl. En een goede salade kan niet zonder dressing. Daar valt of staat het hele gerecht mee. Je kunt een dressing uit een flesje nemen, maar je kunt ‘m ook makkelijk zelf maken. Dat ga ik je laten zien. En laat je vooral inspireren tot je eigen saladerecept, want je kan daar een leuke prijs mee winnen (lees hier meer over de saladewedstrijd)!

Een klassieke vinaigrette maak je zo, maar daarop kan je natuurlijk makkelijk variëren door een andere azijn of andere olie te nemen. In dit recept gebruik je wittewijnazijn en walnotenolie en zorg je met honing voor ‘een zoetje’. Even bijzonder is dat je de courgette rauw bereidt.

Dit recept komt uit het kookboek Buiten eten, dat bordevol staat met lekkere gerechten om … buiten te eten! Ik zal er later iets meer over vertellen. 
 

COURGETTESALADE MET PERZIK
Voor 4 porties

Ingrdiënten:
* 500 gr courgette
* 250 gr wortelen
* 2 zoete, sappige perziken
* 1/4 bosje peterselie
* 2 el honing
* 2 el wittewijnazijn
* 4 el walnotenolie
* zout en peper
* 1 el sesamzaad

Bereidingswijze:
Spoel de courgettes af en verwijder het uiteinde. Snijd ze in de lengte doormidden en schraap de pitjes eruit. Snijd of schaaf de courgettes in heel dunne plakjes.
Schrap de wortelen schoon en snijd of rasp ze in dunne reepjes.
Dompel de perziken kort onder in kokend water en verwijder de schilletjes. Haal ook de pit eruit en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Hak de blaadjes peterselie fijn.
Klop honing, wijnazijn, walnotenolie en 1 eetlepel water door elkaar.
Meng de courgette, wortel en perzikken door de dressing.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met de sesamzaadjes.

Uit het boek: Buiten eten van Rose Marie Donhauser (uitgeverij Karakter, isbn: 9789061129202) – lees hier mijn recensie
- hier te koop

Lees ook:Recept Thaise komkommersalade
Lees ook:Recept Koreaanse groentennoedelsalade met asperges en aubergine
Lees ook:Recept – Gegrilde perzik met gemberroom
Lees ook:Recept – Marokkaanse courgettesalade
Lees ook:Veggie! Recept: Haricots verts en courgettesalade met tahini

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Courgettesalade met perzik

  1. Mariella Beukers

    Met een beetje associatief denken ga ik hier iets bij schrijven. Of er veel wijn in voorkomt, weet ik nog niet. Wel pompoenpitten en distillaten (uit Steiermark natuurlijk ;-) ) Vanavond op Wijn.blog.nl

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Punch van appel en cava | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>