Marshmellowtaart

Nigella Lawson noemt dit een Sprinkhaanvlaai (Grasshopper pie), maar daarmee had ik jullie vast afgeschrokken. De naam komt uit de tv-serie Glee, waar iemand vier punten van zo’n taart at (is die aflevering al bij ons te zien geweest?). Nigella raakte geïnspireerd en noemt dit nu haar favoriete taart. Hij ziet er gifgroen uit en zal zoet en fris tegelijk smaken. Het recept staat in haar nieuwste kookboek Keuken, waarover later meer.

Vanwege de kleur, de marsmellows en de munt is het zeker uitproberen waard. Of lijkt jou dit helemaal niets? 

MARSHMELLOWTAART

Ingrediënten:
* 300 gr koekjes met chocoladevulling
* 50 gr pure chocolade (70%)
* 50 gr boter, zacht
* 150 gr mini-marshmellows
* 1,25 dl volle melk
* 4 el crème de menthe (likeur)
* 4 el crème de cacao blanc (likeur)
* 3,75 dl slagroom
* paar drupples eetbare groene kleurstof 

Bereidingswijze:
Mix alle koekjes, op één na, met de gehakte chocolade in een keukenmachine tot het kruimig is. Voeg de boter toe en laat de machine draaien tot de massa begint samen te klonteren. Druk het deeg in een taartvorm van 25 cm doorsned en druk het goed aan. Zet in de koelkast, zodat de bodem op kan stijven.
Laat de marshmellows in de melk smelten. Laat niet koken en blijf roeren tot de marshmellows met de melk een glad mengsel vormen.
Giet de beide soorten likeur erbij en laat het mengsel in een hittebestendige kom afkoelen.
Klop intussen de slagroom stijf en klop er het afgekoelde marsmellowmengsel door. Het resultaat moet dik, maar nog wel zacht zijn. Ook kan je nu de kleurstof erdoor mengen.
Verdeel de vulling over de bodem en strijkt het glad. Dek de vorm af en laat minimaal 4, maar liever 24, uur opstijven in de koelkast.
Verkruimel de achtergehouden biscuit voor het serveren over de marshmellowtaart.

Uit het boek: Keuken – Nigella Lawson – Contact - isbn: 9789025435257
koop dit kookboek in de koken.blog-shop!

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Recept Chocoladetosti’s
Lees ook:Tartelettes met mangocurd en frambozen
Lees ook:Recept voor een ter ziele gegaan culiblad
Lees ook:Maak je eigen crème fraîche
Lees ook:Recept Chocolademousse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>