Koken voor studenten met een kookboek: tomatensoep

Iedere zomer verschijnt er wel een kookboekje voor studenten. Zo verscheen deze zomer ook het boekje Kookboek voor kamerbewoners. De ondertitel vind ik een leuke: Een voldoende voor dit vak is maar wat handig! Het boekje geeft recepten en tips van de allereerste beginselen van het koken, en is eens niet schreeuwerig en zogenaamd leuk als sommige van dit soort boekjes voor studenten menen te zijn. Maar ik ben niet alleen positief, maar dat lees je vanavond nog wel.

In het boekje staat een recept voor tomatensoep van verse tomaten. Nu de tomaten op z’n best zijn, is het een heerlijke soep om te maken. Lekker met eens stukje brood erbij en je hebt een prima maaltijd.

TOMATENSOEP

Ingredienten:
* 500 gram rijpe tomaten
* 1 ui
* peterselie
* 20 gram boter
* 1/2 liter bouillon
* 200 gram gehakt (of gehaktballetjes)
* foulie, laurierblad, peperkorrel
* 10 gram aardappelmeel (bindmiddel)

Bereidingswijze:
Breng een flinke pan water aan de kook. Snijd intussen de tomaten voorzichting kruislings in. Dompel de tomaten (in porties) een paar seconden onder in het kokende water. Schep ze er voorzichtig uit en pluk het velletje van de tomaat. (Door het hete water laat deze los!)
Pel de ui en snijd deze fijn.
Verwarm de boter in een soeppan, bak hierin zachtjes de ui met de peterselie, en voeg de tomaten in stukjes eraan toe als de ui begint te kleuren.
Laat de tomaten met hun vocht ca 5 minuten smoren.
Voeg dan de bouillon toe, wat foelie, het laurierblad en een peperkorrel.
Vorm intussen balletjes van het gehakt, eventueel met wat gehaktkruidenmix.
Laat de gehaktballetjes ca 5 minuten meekoken met de soep tot ze gaar zijn.
Pluk het laurierblad uit de soep, en als het lukt ook de foelie en de peperkorrel.
Bind de soep met het aardappelzetmeel zoals op de verpakking daarvan staat beschreven.
Breng de soep op smaak met peper en zout.

Uit: Koken voor kamerbewoners – Verba - isbn 9789055138777 – Koop dit boek bij BOL.com

—————————————————————————————————————-

Lees ook:Recept: Mama’s tomatensoep
Lees ook:Recept olijvensoep
Lees ook:Kokenblog kerstmenu: salmorejo als voorgerecht
Lees ook:Recept Tomatensoep
Lees ook:Recept snert

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Koken voor studenten met een kookboek: tomatensoep

  1. Pingback: Kookboek voor kamerbewoners | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>