Recept Tomatensoep

De tomatenweek op koken.blog was ingegeven door de herfstige zomer. Een van de lekkerste manieren om tomaten te vangen in een zomer gerecht is natuurlijk in een tomatensoep. Neem daarvoor overrijpe tomaten. In sommige kookboeken of -blaadjes lees je dan dat je deze aan het einde van de markt voor een prikkie kunt kopen. Je kan ook, en dat dat doe ik altijd, gewoon tomaten kopen wanneer het jou uitkomt en deze een paar dagen op een zonnige vensterbank verder laten rijpen. Want het is met deze soep wel zo, dat hoe rijper de tomaten, hoe lekkerder de soep zal smaken.

En ook dit recept is eigenlijk heel erg gemakkelijk. Je verwarmt wat olijfolie, daarin bak je heel zachtjes de knoflook aan en de tomaten. Het handigste is het om de tomaten te ontvellen, zodat je geen velletjes in je soep zult vinden.
Dat doe je door de velletjes bij het steeltje kruislings in te snijden. Dan dompel je de tomaten 1 voor 1 onder in kokend heet water en dan zie je naar een paar seconden al dat de velletjes beginnen los te laten. Schep de tomaten uit het water en trek het velletje eraf. Pas op, de tomaten zijn aan de buitenkant dan best warm!

Het recept gaat uit van bouillonblokjes, maar als je zelfgemaakte bouillon in de vriezer heeft staan (en wie heeft dat niet?) kan je die natuurlijk ook gebruiken. Vegetariers gebruiken groentenbouillon en vleeseters zijn het beste af met kippebouillon. Lees hier op je gemakje het recept nog maar eens na:

Lekker met een stok- of Turks brood!

Lees ook:Koken voor studenten met een kookboek: tomatensoep
Lees ook:Recept: Mama’s tomatensoep
Lees ook:Recept Soep van paddenstoelen
Lees ook:Recepten tomatensaus
Lees ook:Recept Ratatouille

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept Tomatensoep

  1. Karin

    Ik heb het recept gezien en zo maak ik het in grote lijnen ook. Ik begin alleen altijd met het smoren van een grofgesneden ui in de olijfolie met een snuf zout. En als ik weinig tijd heb, gebruik ik wel eens 2 blikken tomatenstukjes op 1 liter bouillon.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>