Recept Gekruide Indonesische bloemkool

Iedereen in Nederland kent bloemkool. Maar erg veel variaties in recepten hebben we hier als land niet mee. Sufkoken en een saai bloemsausje erover en dat is het wel.

En al zoekende naar bijzondere variaties op het thema bloemkool ontdekte ik da ook Indonesiers een gerecht van bloemkool met een sausje op hun repertoire hebben staan. Maar daar is niets saais of sufs aan, met de ingredienten die ze voor deze saus gebruiken.

En deze Sambal Goreng Bloemkol van Kokkie Blanda laat zien dat je met kokosmelk, een rood pepertje, wat suiker en laos en trassi een heel lekkere variant kunt maken voor onze bloemkool met saus. De bloemkool bak je eerst even mee met de uien, waarna je de saus om de bloemkool heen verder maakt. De bloemkool gaart zo in de saus waardoor deze smaken er goed in kunnen trekken. Met de Hollandse variant doe je mij echt geen plezier, maar voor deze schuif ik graag aan.

—————————————————————————————————————

Lees ook:Recept Bloemkool met ansjovis
Lees ook:Recept Curry met bloemkool
Lees ook:Recept Couscous van bloemkool
Lees ook:Recept Indonesische vis in een pakketje van de barbecue
Lees ook:Recept Limburgs zoervleisj met appelstroop (zuurvlees)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>