Recept Limburgs zoervleisj met appelstroop (zuurvlees)

Een typisch Limburgs streekgerecht is zoervleisj, ofwel zuurvlees. Rundvlees (maar er bestaat ook een variant met konijn) wordt dan ongeveer 24 uur in azijn gemarineerd, om daarna met een zoetje (suiker, honing of appelstroop) te worden gestoofd. Je moet het een keer geprobeerd hebben, daarom krijgt een variant op dit gerecht alle aandacht in deze carnavalsweek vol Brabantse en Limburgse streekgerechten op koken.blog.nl.

Dit recept komt van de website van Canisius stroop. Op hun website staat een pdf met allerlei recepten waarin de stroop wordt gebruikt. In dit recept voor zuurvlees wordt ook een ander typisch Limburgs ingredient gebruikt: Alfa bier. In een mengsel van bokbier van dit merk, azijn, water en specerijen laat je rundvlees 24 uur marineren.
En op het moment dat je gaat koken, bak je wat uien aan, en dep je intussen het vlees droog. Dat wentel je door de bloem (zodat de saus dan mooi kan binden) en bak je het vlees aan alle kanten bruin. De marinade mag er weer bij en daarin laat je het vlees in een paar uur gaarstoven. De saus krijgt nog meer smaak van de stroop en wordt nog meer gebonden door er kruidkoek doorheen te roeren.
Lees hier het recept, blader naar pagina 12.

Lees ook:Recept Gebakken asperges met sukade van Limburgs Kloostervarken, ganzenlever en een crème van zoete aardappel
Lees ook:Recept Kalfsschnitzel met mozzarella
Lees ook:Recept Asperges met Hollandaisesaus
Lees ook:Recept Stoofschotel met lamsvlees
Lees ook:Recept China: Noodles met rundvlees en kaneel

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Limburgs zoervleisj met appelstroop (zuurvlees)

  1. Pingback: Leer Limburgs koken | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>