Recept Couscous van bloemkool

Je ziet het steeds vaker voorbij komen: couscous van bloemkool. Hiervoor doe je roosjes bloemkool in je keukenmachine en laat je deze helemaal fijnmalen, tot de bloemkool de structuur van couscous heeft. Eenvoudig nietwaar? Soms wordt de bloemkool na het malen nog even gekookt, maar dat is net wat je lekkerder vindt.

Ik vind het in elk geval een verrassende manier om bloemkool op tafel te zetten, en je gasten zullen niet snel raden wat het nu precies is.

Je kunt de couscous van bloemkool als topping bij vis bijvoorbeeld gebruiken, maar ook gewoon echt als een salade eten. Zoals in dit eenvoudige en zomerse recept van een kookclub dat zichzelf Auberge de Rousch noemt. Zij maken de ‘couscous’ aan met een dressing en serveren deze met sla en zalm. Eenvoudig en heerlijk. Kijk maar hier.

——————————————————————————————————-

Lees ook:Recept Gekruide Indonesische bloemkool
Lees ook:Recept Bloemkool met ansjovis
Lees ook:Recept Couscous met makreel en sinaasappel
Lees ook:Recept Snacks van gefrituurde bloemkoolroosjes
Lees ook:Recept Salade met kip en meloen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>