Recept uiensoep (van Michael)

Waarom dit recept voor uiensoep de toevoeging ‘Van Michael’ meekreeg, dat wordt niet uitgelegd in het kookboek Passie voor koken. Wel zal je duidelijk worden dat het recept met veel passie verzonnen is en gemaakt wordt. In het boek Passie voor koken worden namelijk diverse Amsterdamse projecten voor mensen die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij beschreven. De overeenkomst is dat er overal gekookt wordt, voor en met de bewoners, mede-werkers of leerlingen. Later vandaag meer over het boek, nu eerst zelf in de keuken aan de slag.

UIENSOEP
voor 4 personen

Ingredienten:
* 5 uien
* 1 liter bouillon van kip-, groenten- of rundvlees (2 blokjes)
* 1 el tomatenpuree
* scheutje witte wijn
* klont boter of scheut olie
* takje tijm
* 3 jeneverbessen
* mespunt gemalen komijnzaad
* 1 laurierblad

Bereidingswijze:
Maak van 2 blokjes bouillonpoeder en 1 liter kokend water de bouillon.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Verwarm de olie of boter in een pan. Bak hierin de uienringen goudbruin.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken (goed roeren).
Voeg de kruiden en specerijen toe en blus af met de witte wijn. Laat dit ca 5 min sudderen.
Voeg dan de bouillon toe en laat deze 10 minuten trekken.

Uit: Passie voor koken, Stichting de Omslag, isbn 9789081355919, hier kan je het boek bestellen

Lees ook:Recept – uiensoep
Lees ook:Recept Creoolse snapper met knapperige gekruide uien
Lees ook:Recept – Soep met geroosterde aubergines en paddenstoelen
Lees ook:Recept Zomerse kruidenrisotto met krokante parmaham
Lees ook:Recept olijvensoep

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recept uiensoep (van Michael)

  1. Eetschrijver

    Als je écht gepassioneerd bent, maak je toch zeker je eigen bouillon?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>