Waarom dit recept voor uiensoep de toevoeging ‘Van Michael’ meekreeg, dat wordt niet uitgelegd in het kookboek Passie voor koken. Wel zal je duidelijk worden dat het recept met veel passie verzonnen is en gemaakt wordt. In het boek Passie voor koken worden namelijk diverse Amsterdamse projecten voor mensen die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij beschreven. De overeenkomst is dat er overal gekookt wordt, voor en met de bewoners, mede-werkers of leerlingen. Later vandaag meer over het boek, nu eerst zelf in de keuken aan de slag.
UIENSOEP
voor 4 personen
Ingredienten:
* 5 uien
* 1 liter bouillon van kip-, groenten- of rundvlees (2 blokjes)
* 1 el tomatenpuree
* scheutje witte wijn
* klont boter of scheut olie
* takje tijm
* 3 jeneverbessen
* mespunt gemalen komijnzaad
* 1 laurierblad
Bereidingswijze:
Maak van 2 blokjes bouillonpoeder en 1 liter kokend water de bouillon.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Verwarm de olie of boter in een pan. Bak hierin de uienringen goudbruin.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken (goed roeren).
Voeg de kruiden en specerijen toe en blus af met de witte wijn. Laat dit ca 5 min sudderen.
Voeg dan de bouillon toe en laat deze 10 minuten trekken.
Uit: Passie voor koken, Stichting de Omslag, isbn 9789081355919, hier kan je het boek bestellen
Lees ook:Recept – uiensoep
Lees ook:Recept Creoolse snapper met knapperige gekruide uien
Lees ook:Recept – Soep met geroosterde aubergines en paddenstoelen
Lees ook:Recept Zomerse kruidenrisotto met krokante parmaham
Lees ook:Recept olijvensoep
Als je écht gepassioneerd bent, maak je toch zeker je eigen bouillon?
Daar heb je een punt!