Een kleurrijk Kerstmenu

Na een Kerstmenu uit kookboeken, een vegetarisch menu en een menu vol vis, gaan we nu op de kleurrijke tour met Kerst. Ik heb zelfs even een heel oranje-menu overwogen. Dit jaar hadden we twee keer een oranjemenu vanwege Koninginnedag en het WK-voetbal. En vorige maand hadden we nog de pompoen-foodlogmaand met veel bijdragen van Nederlandstalige foodbloggers. Maar dat leek me wat saai, dus ben ik toch wat dieper gaan graven in de archieven van koken.blog.

amuse
Begin klein en oranje met een van deze hapjes: oranje groenten met dipsaus, een zalmsalade, oranje gevulde abrikozen of dit gevulde zalmrolletje.

vooraf
Een knallend begin maak je met rood: deze spaghetti met rode biet en makreel ziet er spectaculair uit als je ‘m in een kleine portie serveert waarbij je de spaghetti mooi opgerold serveert. Of kies voor deze knalrode bietensoepje die de ogen en smaakpapillen op scherp zet. Juist lekker groen is deze soep van tuinkers of van broccoli.

hoofdgerecht
Je kan net als in het vegetarische menu kiezen voor de gevulde pompoen van Nigella Lawson. Of vul een grote pompoen en ga gezellig kaasfonduen.
Vleeseters bereiden deze lamsrack met bosbessensaus en serveren daar deze
kleurrijke salade en aardappeltjes met rozemarijn bij. Ook lekker en verrassend is deze Tasty-Tomtaart. Lekker gezond en groen is deze gestoomde broccoli met citroenboter. Maar opvallend wit is deze bloemkool met ansjovis.

toe
Komend jaar zal ik meer aandacht besteden aan toetjes, dat is bij deze beloofd! Want veel nagerechten staan er nu niet op koken.blog. Het meest kleurrijk is natuurlijk een fruitsalade, maar die suggereerde ik al in het vegetarische menu. Een heel geel einde geef je je menu met een kaasplankje.

Lees ook:Recept Koninginnedag cocktail
Lees ook:Recept Oranje tompoes
Lees ook:Recept Oranje menu voor Koninginnedag
Lees ook:De tips voor een geweldige oranje avond
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Worteldip met pitatriangels

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Een kleurrijk Kerstmenu

  1. Pingback: Kerstmenu: zo maak je het | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>