De tips voor een geweldige oranje avond

De afgelopen weken was koken.blog oranje gekleurd. En vanavond speelt het Nederlands elftal op het EK voetbal tegen het Rusland van Guus Hiddink in de kwartfinale. Hoe deze wedstrijd zal verlopen, daarop heb ik geen invloed. Wel zet ik nog even alle oranje tips voor thuis voor je op een rijtje.

Je kunt al beginnen tijdens het avondeten. In het oranjemenu dat ik je met Koninginnedag al gaf kan je beginnen met oranje paprikasoep. Ook het hoofdgerecht kan je oranje kleuren met een zalmpakketje uit de oven, geroosterde worteltjes als bijgerecht en afgemaakt met een aardappelpuree die in de oven een oranje jasje krijgt van cheddar. Toe eet je het klassieke flensjes met sinaasappelsaus.

De wedstrijd begint om 20.45 dus bij de koffie kan je kiezen tussen een oranje tompoes of een Zwitserse oranje koek. En daarna kan je losgaan met allerlei lekkere hapjes voor bij de borrel.

Heel gezond zijn deze oranje groenten met dipsaus. Deze zalmsalade zal ook in de smaak vallen bij degenen die houden van licht en gezond. Iets minder gezond, maar zeker zo lekker is het om zelf oranje chips te maken, met natuurlijk een oranje dipsaus. Dippen kan je ook met deze toastjes op basis van pitabroodjes in een heerlijke worteldip. Houd je van iets meer gefröbel, maak dan deze verrassende oranje gevulde abrikozen of deze gevulde zalmrolletje.

En proost op de overwinning van het Nederlands elftal met deze oranje cocktail.

Lees ook:Recepten EK Voetbal-snacks: oranje chips met oranje dipsaus
Lees ook:Twee recepten EK Voetbal-snacks: zalmsalade en een gezonde dip
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde zalmrolletjes
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Worteldip met pitatriangels
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde abrikoos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>