Recept Broccolitaart met camembert en cashewnoten

bep broccoliWorden ze nog gemaakt? Die hartige taarten of quiches die we zo massaal aten in de jaren negentig? Ik maak ze nog wel, maar dan meestal voor onderweg, in een vliegtuig bijvoorbeeld. En broccoli is daarvoor een dankbare vulling.
Het recept van vandaag vond ik op de Basic Broccoli, naar eigen zeggen dé broccolisite, eigendom van Bep Broccoli (zie foto).

In dit recept staat de broccoli zelfs centraal en wordt ze met camenbert en cashewnoten in toom gehouden. Het deeg maak je zelf, op basis van kwark, maar je kunt hiervoor ook bladerdeeg gebruiken. Extra verrassend wordt het als je hiervoor croissantdeeg gebruikt, gewoon uit die pakjes die je kapot moet slaan (koelvak)
De vulling maak je door de broccoli (bijna) gaar te koken en te mengen met losgeklopt ei, room, bieslook, en de al genoemde camembert en cashewnoten. Leg een deel van de camembert bovenop, zodat het een mooi kleurtje kan krijgen.
Enfin, laat Bep het zelf maar uitleggen.

Lees ook:Recept Romige broccoli
Lees ook:Recept Chinese broccoli met taugé en kip
Lees ook:Recept Patat met cashewnoten
Lees ook:‘Broccoli is het gezondst’
Lees ook:Nationale antipakjesavond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>