Nationale antipakjesavond

We kijken er graag naar, we lezen er graag over, maar zelf doen.. ho maar! Zelf koken! Van verse ingrediënten, zonder een pakje of zakje, we doen het steeds minder. We grijpen massaal naar pakjes, zakjes, blikken, potten, stoombakjes en diepvriesdozen. En dat terwijl er zo veel makkelijke en lekkere recepten zijn. Daarom is 4 december uitgeroepen tot Nationale Antipakjesavond.

Gewoon, om eens de aandacht te vestigen op al die lekkere dingen die je heel gemakkelijk ook zelf kunt maken..

Culischrijvers schrijven er over in de kranten, foodbloggers besteden er op hun blog aandacht aan en op twitter is #napa nog net niet trending. Maar wat betekent het nu concreet?

Dat we echt gaan koken! We maken geen gebruik van kant-en-klare zaken. Maar snijden eens zelf de uien en wortelen voor de hutspot, mengen zelf de ingrediënten voor een lekkere curry, maken die multifunctionele tomatensaus nu eens gewoon zelf, allerlei stamppotten kan je gewoon zelf maken. Tja, ik ga je niet voorschrijven wat je dan moet koken.. Dus ga op zoek naar een lekker recept op deze site, hij staat er vol mee! Gebruik het zoekvenstertje rechtsboven of neem een kijkje in de rubriek Recepten.

En wees eens gek, maak ook je toetje zelf. Bijvoorbeeld deze tiramisu van initiatiefneemster van de Nationale , Karin Luiten. Zij schreef zelfs een heel kookboek Zonder Pakjes en Zakjes, vol met lekkere recepten waarvoor je niet in het kant-en-klaarschap hoeft te  duiken.

Eet Smakelijk!

Lees ook:Recept – Zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Antipakjesavond-matinee 2012
Lees ook:Kookboek Zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Nationale kookstudioweek 2008
Lees ook:DIY-recepten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nationale antipakjesavond

  1. Pingback: Recepten voor antipakjesavond - Koken - Koken.Blogo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>