Het is letterlijk nog 1 nachtje slapen. Morgen, 1 oktober 2011, gaat 24kitchen van start. Het is een Nederlandse zender vol kook-tv. Gevestigde namen in culiland maken programma’s speciaal voor deze nieuwe zender. Maar ook jonge onbekende chefs krijgen een kans, dat is beloofd.
En dat 7 dagen per week, 24 uur per dag.
En wat kan je dan zoal verwachten?
Rudolph van Veen. Angélique Schmeinck (van mijn favoriete kookboek Smaakvrienden). En dus die nieuwe gezichten. Ik begreep dat de dames van de Arabia-kookboeken daar ook onder vallen. In het programma Grenzeloos koken reis je vanachter je fornuis de hele wereld over. Maar je leert ook snel en eenvoudig een voedzame en lekkere maaltijd op tafel te zetten in het programma De makkelijke maaltijd. The tast of cooking is met Angélique Schmeinck. En ook Taste of live zal hier te zien zijn.
Morgen, vanaf 12.00 uur precies!
—
Lees ook:Bismilla Arabia
Lees ook:Het kookboek van 2012 – Edith heeft vrienden met smaak ontdekt
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 1
Lees ook:Recept Fettucine met roodlof en bottarga
Lees ook:Smaakvrienden
Hallo
Ik zoek recept van rudolph van veen zalm kabeljouw garnalen met saffraan saus het werd bereid in de stoomoven
Groetjes carla
Hoofdgerecht
4 personen
Vispakketjes met saffraansaus
Ingredienten saffraansaus
1 sjalot, gesnipperd
mespuntje saffraan
5 dl witte wijn
1 limoenblaadjes
1½ dl room
60 gr boter
limoensap
Ingredienten vispakket
4 stukjes zalm van 50 gr
4 stukjes kabeljauw met vel, van 50 gr
4 grote garnalen
12 groene asperges
Bereidingswijze saffraansaus
Fruit de sjalot samen met de saffraan in een klein beetje olie tot deze glazig is. Blus dit af met de witte wijn en voeg de limoenblaadjes toe. Laat het geheel zachtjes inkoken.
Voeg, als de witte wijn voor 2/3 is ingekookt, de room toe en laat het weer zachtjes inkoken. Zeef de saus en voeg boter toe en roer deze door de saus. Hierna de saus niet meer laten koken. Breng de saus op smaak met zout en limoensap.
Bereidingswijze vispakket
Pel de grote garnalen en maak ze schoon. Stoom de groene asperges ca. 2 minuten en laat ze afkoelen. Snijd de zalm in dunne plakken en rol deze om de groene asperges.
Maak 4 mooie pakketjes van zalm, kabeljauw en garnaal. Stoom in een stoompan tot de vis gaar is (ca. 10 min).
Recept: Taste of Life (Rudolph van Veen)
Opmerking: ik heb de saffraansaus achterwege gelaten.