Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 1

Voor mij was het al snel duidelijk, het kookboek Smaakvrienden van Angélique Schmeinck zou op nummer 1 komen. Niet alleen omdat het idee briljant is, ook de uitvoering van het kookboek is prachtig.

Het is alleen geen kookboek in de gebruikelijke zin, want er staan geen recepten in. Het is de bedoeling dat je zelf al combinerend aan de slag gaat. Met behulp van Smaakvrienden, dus dat scheelt.
  

In mijn recensie over Smaakvrienden was ik erg enthousiast. En dat ben ik, nadat ik er een paar keer mee gekookt heb, nu nog meer. Wat een fijn kookboek om op het aanrecht te hebben. Alle fijne en spannende smaakcombinaties rondom groenten staan er in. Dus als je eens een ingrediënt wilt vervangen, kan je in één oogopslag zien door welke. Dat ook anderen enthousiast zijn over Smaakvrienden lees je op de Smaakvriendenblog, waarvoor verschillende recepten zijn ingestuurd. Ook door mij!

En het juryrapport gaat nog even door. Want in Smaakvrienden vind je meer. Veel informatie over kooktechnieken en smaakmakers die je kunt gebruiken. Eerlijk gezegd ben ik zo druk aan het koken geweest, dat ik aan deze pagina’s nog nauwelijks ben toegekomen. Dat mag de pret niet drukken, Smaakvrienden staat op 1 in de koken.blog-kookboeken top 4!

En hiermee is de volledige top 4 bekend!

Koken.blog-kookboeken top 4:
1 – Smaakvrienden
2 – Home made
3 – Goed koken
4 – Eetbare natuur & Handboek voor de vinex-jager

En? Vind jij ook deze vier vijf boeken de beste van het afgelopen jaar? Laat het me weten!

boek: Smaakvrienden – Angélique Schmeinck- de jonge hond – isbn: 9789089101860
te koop in de kookboekenshop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Het kookboek van 2012 – Edith heeft vrienden met smaak ontdekt
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 2
Lees ook:Nieuw: Nederlandse kook-tv-zender
Lees ook:Smaakvrienden
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 4

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 1

 1. Marion

  Jaaa ik wist het! Helemaal mee eens. Moet hem nog voor mezelf kopen als ik ga verhuizen, want nu gebruik ik die van m’n huisgenoot. Terechte eerste plek!

    /   Reply  / 
 2. elsa

  TERECHT, het beste boek sinds jaren, ik kan niet meer zonder.

    /   Reply  / 
 3. erica

  ik kan maar 1 ding zeggen:
  HELEMAAL MEE EENS!

    /   Reply  / 
 4. Angélique Schmeinck

  Wow, ik ben echt heel blij met deze enthousiaste reacties! Inmiddels ben ik bezig met een vervolg van SmaakVrienden Fruit!
  Culinaire groet, Angélique

    /   Reply  / 
  1. Edith Dourleijn Auteur

   Wat een goed nieuws Angélique! Ik kijk er nu al naar uit!

     /   Reply  / 
 5. Pingback: Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 3 | Koken

 6. Pingback: Nieuw: Nederlandse kook-tv-zender | Koken

 7. Pingback: Het kookboek van 2012 – Edith heeft vrienden met smaak ontdekt | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>