4 seizoenen – 5 thuiskoks – nrc next kookboek

Toen de dagelijkse krant nog letterlijk op de deurmat viel, bladerde ik altijd als eerste door naar de receptenrubriek. In een digitale krant werkt dat toch anders, met als gevolg dat ik nauwelijks meer de culinaire columns lees. Daar zijn dan wel een flink aantal foodblogs voor in de plaats gekomen, dus vervelen doe ik me zeker niet.

Maar gelukkig zijn culinaire krantencolumns er ook om gebundeld te worden. En zo lees ik alsnog de schrijfsels van de 5 NRC Next-thuiskoks in 4 seizoenen, 5 thuiskoks.

 

 

Achtereenvolgens vullen Janneke Vreugdenhil, Menno Steketee, Roos Ouwehand, Stéphanie Versteeg en Joël Broekaert de column in de krant. En ook in de bundel 4 seizoenen, 5 thuiskoks staan de vijf auteurs in deze volgorde gerangschikt. Van de lente tot en met de winter, inderdaad.

Met zo’n bundel is het verleidelijk om bij de eerste pagina te beginnen en dan door te lezen tot de laatste. Maar leuker is het om te grasduinen. Sla het boek op een willekeurige pagina open. Ik kwam terecht bij de kippentenen van Janneke Vreugdenhil. Daarna bij de vrijgezellenforellen van Joël Broekaert, de groene curry van Stéphanie Versteeg, de koning van het bal van Roos Ouwehand en sterrenstuff van Menno Steketee. Echt! Bij toeval ging ik - eerlijk waar – in die 5x niet in herhaling bij auteurs.

Maar vergeef me, ik stop met typen en ga de 135 andere columns en recepten lezen…

.

Boek: 4 seizoenen, 5 thuiskoks van NRC Next Kookrubriek  [uitgeverij Nieuw Amsterdam, isbn: 9789046814147] – Meer culi-boeken vind je in de rubriek Kookboeken

Lees ook:NRC bezuinigt op kookrubriek
Lees ook:Eten uit de krant
Lees ook:WOENSDAG WINACTIE: I love Groente van Janneke Vreugdenhil
Lees ook:Janneke Vreugdenhil: I love Groente
Lees ook:Yvette, Janneke en Harold: drie culinaire schrijvers op één avond!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>