Yvette, Janneke en Harold: drie culinaire schrijvers op één avond!

boekencafecc81-27-31-jan-2014

Als je net zo van koken houdt als wij, dan slingert er vast wel ergens in jouw keuken een boek van Yvette, Janneke of Harold rond. Achternamen hoeven we er eigenlijk niet eens bij te vermelden. Zo populair zijn deze culinaire schrijvers inmiddels.

Over het succes van hun uitgaven en de immense groei van boeken in de categorie ‘Eten en drinken’ de afgelopen jaren, vertellen zij alledrie op woensdag 29 januari tijdens het Boekencafé. Een nieuw begrip in Amsterdam en een initiatief van Boekface. Vijf achtereenvolgende avonden waarop gedebatteerd zal worden tussen bekende auteurs en interviewers. Met op  deze derde avond aandacht dus voor kookboeken.

Waar, wanneer?
Het debat begint 17.30 (inloop vanaf 17.00). Na afloop is er tijd voor een borrel (18.45 uur).
Adres: Amsterdamse Academische Club,
Oudezijds Achterburgwal 235, Amsterdam.
Aanmelden kan via aac.uva.nl/agenda

En vooruit, voor degene die nog wat extra uitleg nodig hebben, hier nog wat informatie over de sprekers.

Janneke Vreugdenhil
Janneke schrijft voor NRC Next en NRC handelsblad en heeft meerdere kookboeken op haar naam, zoals: I love Groente en Comfort Food. Op haar culinaire site etenenzo vind je veel van haar mooie columns, lekkere recepten en handige kookfilmpjes.

Over Yvette van Boven
Yvette schrijft en illustreert kookboeken vol met recepten van gerechten en baksels uit haar Ierse jeugd, van haar Franse vrienden, aangevuld met wat succesnummers uit haar restaurant Aan de Amstel. Bij al het eten dat ze ziet vraagt zij zich af: kan ik dit zelf maken? Daarom in haar boeken ook recepten voor mosterd, hazelnootpasta, hondenkoekjes en zelfs kaas. ‘Dat is helemaal niet moeilijk. Kwestie van doen.’ 

Over Harold Hamersma
Harold Hamersma is wijnjournalist van onder meer Het Parool en HP/De Tijd. Van zijn hand verschenen meerdere wijnboeken, waaronder de jaarlijkse bestseller ‘De Wijnalmanak’. Samen met restaurantcriticus Ronals Hoeben schreef hij vorig jaar Het Culinaire ABC.

Lees ook:Leren schrijven over eten en drinken
Lees ook:Home Made Zomer – Yvette van Boven
Lees ook:Het culinaire ABC
Lees ook:Kookprogramma met Yvette van Boven
Lees ook:Proef meer dan 300 wijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>