Janneke Vreugdenhil: I love Groente

DEF_omslag I love groente

Thuiskomen bij een kookboek, kan dat? Ik denk het wel. Dat gevoel had ik althans toen ik door het nieuwste kookboek van Janneke Vreugdenhil bladerde. I love Groente, zegt het trots. Met zo’n uitspraak kan je zeker bij mij binnenkomen, dat is alvast het eerste punt dat de culinair schrijfster scoort.

- Let op: morgen kan je I love groente winnen -

Maar daar bleef het niet bij.
.

In I love Groente schrijft Janneke Vreugdenhil een overtuigd omnivoor te zijn. Maar wel eentje die van groente houdt. Alweer een punt gescoord. In dit kookboek staan echter alleen maar vegetarische gerechten. Ze dienen soms als volledig hoofdgerecht, soms als onderdeel van. Een stukje vlees of vis mag je er dan zelf bij bakken.

Kookzin
Een deel van de charme van een kookboek is dat je zin krijgt om de recepten zelf te lezen en te koken. Natuurlijk, de fotografie is belangrijk, maar uiteindelijk wil je er toch uit gaan koken. Aansprekende recepttitels zijn daarom een must. En daarmee scoort Janneke Vreugdenhil weer volop punten. Hoewel vaak gewoon een opsomming van ingrediënten, je krijgt er zin in.
Zeg nou zelf: slordige zoete aardappelfrieten met wasabimayo, Doordeweekse snijbonen met knoflook en tijm, Mijn innig geliefde parmigiana en zelfs zoiets eenvoudigs als een courgettesoep, die maakt ze speciaal met een 7-kruidenpesto.

Mixen en matchen
Maar de meeste punten worden gescoord met het feit dat het echt weer eens anders-dan-andere recepten zijn. Of dat ze een mooie twist krijgen door de gebruikte ingrediënten. Edame boontjes, bij de culinaire voorhoede wel bekend, maar wat doe je ermee? Prei zwart blakeren, we zagen het Jonathan Karpathios doen, Janneke doet het en wij zullen volgen.
Zo mixt en matcht Janneke Vreugendenhil oude en nieuwe klassiekers, bekende en minder bekende ingrediënten en combinaties. En ze maakte ook nog eens een deel van de foto’s zelf. Ik ben de tel kwijt geraakt van de punten die ze scoorde, maar geloof me, dit kookboek is een toppertje!

Zoals gezegd, morgen staat de winactie online, waarmee je kans maakt op dit kookboek!

.

Het boek I love Groente van Janneke Vreugdenhil wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam en kost € 19,95.
- meer lekkere boeken vind je in de rubriek Kookboeken

—————————————————————————————-

 

 

Lees ook:WOENSDAG WINACTIE: I love Groente van Janneke Vreugdenhil
Lees ook:En wie gaat er met I Love Groente aan de haal?
Lees ook:Yvette, Janneke en Harold: drie culinaire schrijvers op één avond!
Lees ook:Carnivoria
Lees ook:4 seizoenen – 5 thuiskoks – nrc next kookboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>