Het BBQ boek

Barbecuën, het lijkt toch zo eenvoudig. Als je eenmaal de kooltjes aan het gloeien hebt gekregen is het een kwestie van vlees, vis, groenten of fruit er op en smullen maar. Maar toch kan het wel eens mis gaan. In Het BBQ-boek geeft Paul Svensson je allerhande tips om te voorkomen dat het vlees van buiten zwart en van binnen rauw is.

Gerechten die snel klaar zijn grill je op een open barbecue, gerechten die langer nodig hebben zijn beter af in een gesloten barbecue. In het laastste geval maak je er een soort heteluchtoven van. Kijk, dat zijn nuttige wenken. Wat ik als groentenliefhebber ook prettig vind, is dat deze in  een prominente plaats kregen. 
 

En het gaat door
Maar vlees- en visliefhebbers komen ook zeker aan hun trekken in Het BBQ-boek. Natuurlijk staan er recepten voor spareribs en zalm tussen, maar de Zweedse Paul Svensson heeft ook een paar verrassingen voor je in petto. Hij eet (verse!) haringen van de grill, en hele platgeslagen kip. De varkenskarbonade doet hij in een kruidige paprikamarinade die nieuwsgierig maakt.

En nog verder
In het laatste hoofdstuk staat nog een hele trits aan marinades met tips welk vlees of vis je erin kunt marineren. Ook vind je er veel sauzen en bijgerechten in. Maar dan gaat Paul Svensson pas echt los. Hij laat zien hoe je soep, taarten en brood in een (gesloten) barbecue kunt bereiden. Die pitabroodjes ga ik zeker ook eens maken.

.

boek: Het BBQ-boek van Paul Svensson (uitgeverij Kosmos; isbn: 9789021550220) – probeer dit recept als voorproefje

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept – Zelf pitabroodjes in de BBQ maken
Lees ook:Planet BBQ
Lees ook:Op de barbecue
Lees ook:Recept Varkenshaas in cider van de bbq
Lees ook:Vegetarisch barbecueën

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>