Planet BBQ

Koken op open vuur is de oudste bereidingstechniek en gebeurt nu nog altijd, overal ter wereld. Et voilá een idee voor een nieuw kookboek is geboren: Planet BBQ. Auteur Steven Raichlen (die wel meer boeken over BBQ op zijn naam heeft staan) gaat hierin op zoek naar de lekkerste gerechten van de grill van over de hele wereld.

En dat zijn er veel!
  

Het mooie aan Planet BBQ is, is dat het heel veel achtergrondinformatie bevat. Het begint al bij uitleg over hoe de (voorganger van de) mens het vuur ontdekte en welke gevolgen dat had voor diens ontwikkeling tot mens. En ook ieder recept wordt uitgebreid ingeleid, over de herkomst ervan en over degene van wie Steven Raichlen het recept kreeg. Tussendoor nog informatie over de grill-gewoontes van alle landen waaruit de verschillende recepten afkomstig zijn. Ook is bij ieder recept duidelijk beschreven hoe je je barbecue het beste kunt opstoken voor het lekkerste resultaat.
Kortom, Planet BBQ bevat een indrukwekkende hoeveelheid informatie!

Dik
En zo komt het dat Planet BBQ een omvangrijk boekwerk is geworden. Uit 60 landen staan er recepten in, in totaal 309. Planet BBQ wint het qua dikte van De Dikke Vegetariër, De Zilveren Lepel, De Joodse Keuken en À propos Bistro, maar moet net 1080 Recepten voor zich laten.
Van voorgerechten en salades (meestal deels ook van de barbecue), gegrild brood gaat het over naar vlees: rund, varken, lam & geit, gehakt en gevogelte. Ook vis en schaal- en schelpdieren krijgen elk een eigen hoofdstuk (met dit recept voor Sint-jakobsschelpen in bacon). Groenten en vegetarische gerechten volgen en de desserts maken dit grillboek meer dan compleet.

.

boek: Planet BBQ van Steven Reichlen (Karakter, isbn: 9789061129899), als voorproefje vind je hier een recept

Dit boek is te koop in de koken.blog-shop

Meer recensies van kookboeken vind je in de rubriek kookboeken.

Lees ook:Vegetarisch barbecueën
Lees ook:Recept Sint-jakobsschelpen in bacon van de bbq
Lees ook:Recept Tomaten van de barbecue
Lees ook:Culinair barbecueen
Lees ook:Recept Barbecue: in Mojo gemarineerde varkenshaas

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Planet BBQ

  1. NKBBQ

    Leukste en meest veelzijdige barbecue boek in de nederlandse taal. Raichlen is bovendien ook bijzonder de moeite waard in het engels

      /   Reply  / 
  2. Menno

    Leuk boek,

    Dit zijn precies de dingen die wij ook behandelen op onze workshop buitenkoken http://ikgabuitenkoken.nl

    Ook met leuke recepten uit verschillende delen van de wereld.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>