Recept – Zelf pitabroodjes in de BBQ maken

Als ik hier op koken.blog.nl wil laten zien hoe fijn een kookboek is, kies ik daarvoor vaak een bijzonder gerecht uit het boek voor uit. In het Het BBQ-boek geeft Paul Svensson je een bijzondere uitbreiding van je collectie barbecuerecepten. Deze Zweedse kok heeft een voorkeur voor groenten, maar kan ook met vlees en vis overweg. Maar het meest verrast was ik door het idee van brood bakken op de barbecue.

Deze pitabroodjes van de barbecue zijn erg eenvoudig en snel te maken. Neem hiervoor wel een barbecue met een deksel, die als een soort oven kan functioneren.
 

PITABROODJES VAN DE BARBECUE
Voor 15 broodjes

Ingrediënten:
* 150 gr boter
* 50 gr gist
* 450 ml lauw water (37 graden)
* 1,1 kg bloem
* 1,5 el honing
* 1/2 el zout

Bereidingswijze:
Smelt de boter en laat het een tijdje staan. Schep de troebele deeltjes eraf en zorg dat je 150 ml vloeibare boter hebt.
Roer de gist door het handwarme water, voeg bloem, honing en zout toe. Roer de boter erdoor en kneed tot een soepel deeg. Dek het af met een theedoek en laat 30 minuten op een warme plaats rijzen.
Rol het deeg uit, vouw het 1 keer dubbel en rol het opnieuw uit tot een 4 millimeter dikke plak. Snijd er circels van 15 centimeter van en leg ze op een met bloem bestoven aluminiumfolie.
Grill ze in de gesloten barbecue (indirecte methode heet dat). Dat duurt ongeveer 2-3 minuten, of tot ze iets rijzen en mooi kleuren.

.

Uit het boek: Het BBQ-boek van Paul Svensson (uitgeverij Kosmos; isbn: 9789021550220) – lees hier mijn recensie

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of gebruik het zoekvenstertje rechtsboven op deze site.

Lees ook:Het BBQ boek
Lees ook:Honey jumble cookies
Lees ook:Vandaag is het Zoppedoppe Donderdag!
Lees ook:Recept pepernoten
Lees ook:Italiaans brood, recept Focaccia

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept – Zelf pitabroodjes in de BBQ maken

  1. Pingback: Het BBQ boek | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>