Lekker ijs

Van ijs word je altijd vrolijk! Dat staat in grote letters op de achterkant van Lekker ijs, een kookboekje over zelf ijs maken. Het is geschreven voor kinderen, maar als volwassene word ik er ook blij van.
Het geeft namelijk een leuke beschrijving van hoe er in het verleden, zonder ijsmachines en vriezers, van ijs werd genoten. In Mesopotamië werden de eerste ‘vriezers’ gemaakt: grote kelders, vaak met dubbele wanden waarin ijs tot in de zomer kon worden bewaard. En dat was al 2000 jaar geleden! En zo staan er meer leuke weetjes over ijs in Lekker ijs.

En ook lekkere recepten, zoals deze voor citroenijs. En als je de andere recepten wilt uitproberen, dan moet je nog even geduld hebben. Straks komt de actie online waarbij je het kookboek kunt winnen!
  
 

De eerste ijssalon van Nederland
Lekker ijs is geschreven door Carolina Coletti de Lorenzo. Zij is de kleindochter van opa Guido, die in Utrecht de eerste ijssalon van Nederland opende. Hij had het vak geleerd van zijn oom en tante die Duitsland hadden laten kennismaken met ijs. Haar man is Roberto, wier opa in Polen ijs verkocht, en samen runnen ze ijssalon Roberto’s, waar de lekkerste en spannendste ijsjes worden gemaakt.

Tranenijs
Eén van de nieuwste creaties van Roberto, de ijsmaker, en Carlina is het tranenijs. Kinderen krijgen vaak een ijsje als troost, maar dan zijn er volgens Roberto al teveel tranen vergoten. En zo bedacht hij een tranenvanger, waarmee kinderen hun tranen kunnen opvangen. Deze kunnen ze bij hem inleveren, in ruil voor een bol ijs. En in het najaar maakt hij van alle tranen een tranenijsje.
Maar op de speciale website lees ik dat Roberto al blij is, als kinderen bij de gedachte aan de tranenvanger en het feit dat hun tranen binnenkort ijs zullen al glimlachen. Mijn glimlach heeft hij al met zijn inititief.

.

boek: Lekker ijs van Carolina Coletti de Lorenzo (uitgeverij: The House of books, isbn: 9789044323092) – probeer dit recept als voorproefje.

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Win het kookboek Lekker ijs
Lees ook:IJs – recepten van ijssalon Roberto Gelato
Lees ook:En de winnaars zijn…
Lees ook:Duizenden boeken in tranen uitverkoop
Lees ook:Recept citroenijs – Week van het Ambachtelijke IJs

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Lekker ijs

  1. Pingback: Win het kookboek Lekker ijs | Koken

  2. Pingback: IJstijd | Koken

  3. Pingback: IJs – recepten van ijssalon Roberto Gelato | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>