Ik had het beloofd; een recept uit het kookboek Vegetarisch barbecueën. Maar ik vond het lastig om er eentje uit te kiezen. Want kaas op de barbecue, dat zullen niet veel mensen kennen, en dat is dan een leuke om prijs te geven. Of toetjes als creme brulee, die maakt Steven Raichlen ook gewoon boven de kolen. Maar dan wel in een afgesloten barbecue, en die heeft niet iedereen. En daarom koos ik voor dit gerechtje dat iedereen kan maken, zelfs binnen op een grillplaat of in de oven.
De salie in het recept is te vervangen door andere Mediterrane kruiden zoals tijm, rozemarijn, dragijn of platte peterselie.
TOMATEN VAN DE BARBECUE
Voor 4-6 personen
Ingredienten:
* 6 tomaten
* 2 el olijfolie extra vierge
* grof zout en versgemalen zwarte peper
* 3 tenen knoflook
* 15 salieblaadjes
Bereidingswijze:
Zet de barbecue of grill aan.
Hak de knoflook fijn en doe hetzelfde met 3 salieblaadjes. Meng door elkaar.
Halveer de tomaten en bestrijk ze met olie. Maal peper en zout over de opengesneden kanten en verdeel het salieknoflookmengsel over. Druk in elke tomatenhelft nog een blaadje salie.
Zet de tomaten met de bolle kant op de grill en rooster ze mooi bruin.
Besprenkel ze met de rest van de olijfolie.
Je kunt er ook voor kiezen om de tomaten eerst te grillen. Bewaar de smaakmakers en grill de tomaten eerst op de opengesneden helften en daarna op de bolle kant. Verdeel dan het knoflook-saliemengsel erover.
Uit het boek: Vegetarisch barbecueën – Steven Raichlen – Karakter – isbn: 9789061129981 – te koop bij bruna
—-
Lees ook:Recept Barbecue: in Mojo gemarineerde varkenshaas
Lees ook:Vegetarisch barbecueën
Lees ook:Recept Gepofte tomaten
Lees ook:Recept Sint-jakobsschelpen in bacon van de bbq
Lees ook:Planet BBQ
Pingback: Vegetarisch barbecueën | Koken