Mijn Italiaanse dieet

Na de Franse keuken is het tijd voor de Italiaanse keuken om te laten zien hoe gezond en slank zij is. Onder het mom ‘Italianen behoren tot de slanksten van Europa’ geeft Gino d’Acampo 100 recepten in zijn nieuwe kookboek Mijn Italiaanse dieet.

Ook in dit kookboek staat het plezier in zelf koken en het met mate eten centraal. Toegevoegd is de aansporing om wat meer te bewegen om de genoten calorieën ook daadwerkelijk te verbranden.

Na 30 pagina’s uitleg en een menuplanner voor 2 weken, komen de recepten. En denk maar niet dat je ontbijt zal bestaan uit een boterhammetje met pindakaas. Nee, vers fruit staat centraal. De lunchgerechtjes zijn kleine prachtige hoofdgerechten en daarna komen de soepen, salades, pasta en risottogerechten, en gerechten waarin vlees of vis centraal staat. En het laaste hoofdstuk zijn niet de toetjes, maar wat gerechten om te zondigen als je behoefte hebt aan meer calorieën.

Het is wel even opletten, omdat de Italianen vaak in verschillende gangen eten, zijn sommige recepten geen volledige maaltijden zoals wij ze kennen. Bij het recept voor Entrecote met saus van gorgonzola en roze peperkorrels geef ik je een suggestie om er een ‘Nederlands hoofdgerecht’ van te maken. Verder is het een prachtig kookboek met gerechten die je zo op tafel zou willen zetten.

boek: Mijn Italiaanse dieet – Gino d’Acampo – Fontaine – isbn: 9789059563636
te koop in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept Entrecote met saus van gorgonzola en roze peperkorrels
Lees ook:Recept Romantische snelle stoofpot van mosselen en venusschelpen
Lees ook:Het Diva dieet
Lees ook:Het grote Italiaanse kookboek
Lees ook:Rosa’s Italiaanse keuken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>