Waarom Franse vrouwen niet dik worden – Het Kookboek

De hype van een paar jaar geleden is een beetje langs me heen gegaan. In Waarom Franse vrouwen niet dik worden legde Mireille Guiliano uit waarom Franse vrouwen niet dik worden. Althans, zij niet. Na een korte dikmakende periode in de Verenigde Staten te hebben doorgebracht, weet ze het. Eet met mate, eet gevarieerd, eet kwaliteitsingrediënten, eet wat je lekker vindt en bovenal, geniet van wat je eet. En neem kleine porties!

Dat is in het kort haar boodschap. En nu is er haar kookboek waarin ze laat zien hoe je dat kunt doen.  

Het warom Franse vrouwen niet dik worden-kookboek is een eenvoudig kookboek. Geen glossy die we tegenwoordig zo veel zien. Nee, een paperback, zonder foto’s en de enige kleur komt van de roze scheidingsbladzijdes aan het begin van ieder hoofdstuk. Direct daarop volgt ook een korte inleiding en dan de recepten.

Tijdstip van eten
Het is met nadruk geen dieetboek, maar gewoon een kookboek met tal van lekkere recepten. Houd rekening met wat je tijdens de andere maaltijden van de dag eet (altijd 3!) en plan zo je menu. Zwaar diner ‘s avond? Lunch met een licht soepje. Of andersom, dat kan ook. En zo staan er ook gerechten met vis in het lunchhoofdstuk. En soepen in het hoofdstuk over het avondeten.

Je zult je dus zelf een weg door de gerechtenvan dit kookboek moeten vinden. Nadeel daarbij is dus dat het geen complete maaltijden geeft; bij de Zalm met sinaasappel en papilotte kan je dan nog rijst, pasta of aardappelpuree toevoegen. En ja, de toetjes worden niet vergeten. Geniet ervan, maar met mate. De boodschap wordt door het hele kookboek talloze malen herhaald, maar is natuurlijk wel hoe het zit.

dboek: Waarom Franse vrouwen niet dik worden kookboek – Mireille Guiliano – Arbeiderspers – isbn: 9789029573924
te koop in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept zalm met sinaasappel en papilotte
Lees ook:Mijn Italiaanse dieet
Lees ook:Het fit met voeding kookboek
Lees ook:Het Diva dieet
Lees ook:Mijn keukengeheimen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>