Eerste macaronwinkel in Nederland

Populairder dan de cupcake zullen ze wel niet woorden, maar onder foodies zijn ze dat wel al een tijdje: macarons. Deze luchtige koekjes met een crèmelaagje ertussen zijn door culitrendwatcher Marjan Ippel begin vorig jaar als hot verklaard. Maar als je ervan wilde genieten moest je ze zelf maken, of naar een banketbakker die ze heeft.* Maar nu komt er een heuse macaronwinkel in Nederland.

Op 20 maart, op door de bekende patissier Pierre Hermé uitgeroepen Jour du Macaron (Dag van de macaron), opent de winkel in Amsterdam. 
  

Midden in de Pijp opent Poptasi Pastry, dangerously delicious macarons.

Patissier Patrick van Drie richtte in 2010 Poptasi Pastry op. Voormalig art director viel tijdens zijn omscholingsopleiding Patisserie voor de macaron. “Je kunt er eindeloos veel creativiteit in kwijt, in zowel smaak, kleur als creatie’. En dat zal hij laten zien in zijn macaronwinkel. De macarons worden naar Frans recept gemaakt.

Zelf macarons maken
Ik zal eerlijk zeggen, ik heb me er nooit aan gewaagd. Het lijkt me vreselijk lastig om zelf macarons te maken. Ook al heb ik het boekje dat hiernaast staat afgebeeld in huis, waarin – zo op het oog – heel goede tips en recepten in staan. Misschien eens naar Amsterdam afreizen om in de winkel van Patrick een workshop macaron maken, want dat kan, volgen?

Maar goed, nog even geduld dus ..
 Poptasi Pastry- Gerard Doustraat 103 – 1073 VS Amsterdam

* Grappig genoeg heeft de Lidl ze rond de feestdagen meestal ook in de vriezer, van prima kwaliteit overigens!

 

.

boek: Macarons van José Maréchal (uitgeverij Terra Lannoo, isbn: 9789089892720)
Meer culiboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Bakkerijdagen in de RAI
Lees ook:Rudolp van Veen ‘geridderd’
Lees ook:26 Michelinsterren bijeen in Amsterdam
Lees ook:Marqt naar binnenstad Amsterdam
Lees ook:Rens Kroes opent pop-up restaurant

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Eerste macaronwinkel in Nederland

  1. Herna

    Hier in Barcelona is het een hype. De een na de andere macarons winkel schiet als een paddestoel uit de grond!

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Haha, moeten ze oppassen dat ze met al die luchtigheid niet te ver de grond uitschieten en gaan zweven…
    Hier zie je ze bij de betere en luxere banketbakkers, vooral in de grote steden van de randstad, steeds vaker. Maar echt ingeburgerd zijn ze nog lang niet!

      /   Reply  / 
  3. Herna

    Haha,dat is een goeie! Spanjaarden zijn echte zoetekauwers,s’morgens eten ze magdalenas (cakejes) vandaar dat ze ook veel macarons zullen eten.

      /   Reply  / 
  4. Herna

    Nog even over cupcakes: lees net een bericht op een van mijn blogs dat er deze zomer in New York een (24 uur open)roze automaat op straat komt waar cupcakes in zitten.
    Bron: http://www.vanuitnewyork.com

      /   Reply  / 
    1. Edith Dourleijn

      Grappig! Ik ken wel de broodautomaten (waar soms ook heel andere dingen in liggen) in België. En de aspergeteler in mijn dorp heeft op zijn erf ook al een automaat voor zijn asperges, de eigen ham, eieren en wat boter staan. Handig, want hij sluit om half zes zijn winkeltje.

        /   Reply  / 
  5. Maagbander

    Het water loopt me in de mond als ik eraan denk. Je ziet ze ook steeds vaker in restaurants, bij de koffie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>