Proeven van de echte Ardennen

De Ardennen, we zijn er allemaal al eens geweest, om te wandelen, fietsen, of wat heftigere vormen van recratie te ondergaan in de prachtige bossen. Maar de Ardennen zijn ook voor de culi interessant. Er is veel ruimte voor vee waarvan de melk gebruikt wordt om kaas van te maken en het vlees gegeten wordt, van het zuivere water wordt bier en zelfs whisky gebrouwen, of puur gebotteld (Spa!) en er is genoeg wild en vis om in de restaurants van te genieten.

Erik Verdonck ging op onderzoek uit en zette in Proeven van de echte Ardennen al zijn favoriete adresjes en plekjes voor je op een rij.

Proeven van de echte Ardennen is meer dan een adressengids. Erik Verdonck heeft duidelijk veel tijd in deze regio doorgebracht en heeft zijn leukste anekdotes, reisverslagen en beschouwingen gebundeld. En zo lees je over de enige Belgische kaas met een herkomstbescherming, Hervékaas, en in één moeite door over de koeien die de melk hiervoor leveren en de stroop die in dezelfde regio gemaakt wordt. Of doet hij verslag over de abdijbieren en hoe deze gemaakt wordt. En zo zijn er meer streekproducten of streekgerechten die je eigenlijk moet gaan proeven als je in de Ardennen bent.

Niet alleen het culinaire interesseert Erik Verdonck, hij ging ook bij een glasblazer op bezoek, bezocht de prachtigste kasteeltjes, onderging de pracht van de grotten van Han en genoot van al het natuurschoon dat de Ardennen te bieden heeft. Proeven van de echte Ardennen wordt daarmee meer dan een adressen- of reisgids, maar een must als je naar deze regio gaat.

boek: Proeven van de echte Ardennen – Erik Verdonck – Davidsfonds – isbn: 9789058266781 – Bruna verkoopt het
Wil je nog meer leuke tips voor culinaire boeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij de meeste kookboeken kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.
—-

Lees ook:Kaas van moedermelk
Lees ook:Red een parmezaanse kaas
Lees ook:Week van de boerderijzuivel
Lees ook:Proef de Betuwe
Lees ook:Frankrijk verklaart Amerika de Roquefort-oorlog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>