Het grote Nutella kookboek

Wist jij dat Nutella een Italiaans product is? Vanwege die flauwe nagesynchroniseerde reclames die we hier altijd op tv te zien krijgen, die deden mij altijd denken dat dit broodsmeersel uit een van de duitstalige landen komt. Maar dat is dus niet waar, zo las ik in de inleiding van Het grote Nutella kookboek. In 1946 was er een groot tekort aan cacao(bonen) en een slimmerd bedacht dat deze ook vervangen konden worden door hazelnoten. Een naamsverandering een paar jaar later maakte het merk geschikt om de wereld te veroveren. En dat lukt aardig! En met Het grote Nutella kookboek laat Paola Balducchi zien dat er meer mee kunt doen dan op je boterham smeren.

Al staat er ook een heus recept in om Nutella op een stokbrood te smeren. Maar dat is wel gelijk het flauwste recept van de 300! Nou, bijna dan … 

Voor elk wat wils
Het grote Nutella kookboek is een feestelijk boek. Het staat vol met lekkere zoete koekjes, toetjes en gebak. Van het knutselen van een ‘kerstboom’ van een Italiaans pandoro-brood tot het laatste recept van de broodpudding wordt je door een bont scala aan recepten geleid. Enerzijds bevat het boek echt serieuze recepten om zelf semifreddo, gebak, cakejes, toetjes, koekjes of taarten te bakken. Soms zijn ze te flauw voor worden. Het met Nutella besmeerde stokbrood noemde ik al, maar op pagina 354 kan je lezen dat je  soepstengels in een pot Nutella kunt dopen als lekkere snack voor tussendoor. Je kunt ze daarna ook nog in van die gekleurde spikkels dopen voor een feestelijke stengel (pagina 352). Een tussenweg is er ook: dan lees je hoe je met gekochte koekjes of taarten net iets anders kunt maken. Vaak wordt Nutella als een lijmmiddel gebruikt om twee koekjes, al dan niet zelfgemaakt, aan elkaar te plakken. 

Een bonte mix
Jammer vind ik wel dat de namen van de gerechten soms zo algemeen of nietszeggend zijn dat je eerst het recept moet lezen om te ontdekken wat het eindresultaat zal zijn. Als er een begeleidende foto bij staat is dat wel duidelijk, maar die zijn niet van elk gerecept gemaakt. Een duidelijkere indeling van de recepten op type zou wat dat betreft wel handig zijn geweest. Zodat als je zin hebt om koekjes te bakken je in dat hoofdstuk kunt kijken en als je liever een taart maakt, dat je dan ook makkelijk een overzicht hebt van alle geschikte recepten.

Maar ja, het idee om een kookboek rondom Nutella te maken is wel briljant en vooral een leuk cadeau voor de liefhebber van dit broodsmeersel! Probeer als voorproefje dit recept voor Gebakken peren met Nutella.

Het grote Nutella kookboekUit: Het Grote Nutella Kookboek – Paola Balducchi – Becht – isbn 978 90 230 1262 7

Koop dit boek bij BOL.com

—-

Lees ook:Recept voor Gebakken peren
Lees ook:Het grote Italiaanse kookboek
Lees ook:Bakken met kinderen
Lees ook:Zelf taarten, cupcakes en koekjes versieren
Lees ook:Niks zo Hollands als cookie

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Het grote Nutella kookboek

  1. Pingback: Het grote Italiaanse kookboek | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>