Streekgerechten in kaart gebracht

streekgerechtenkaartStreekgerechten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Wat onze opa’s en oma’s vroeger aten, dat zet de moderne culi nu weer op tafel. Deze gerechten werden vroeger van moeder op dochter overgedragen, maar dat gaat nu veranderen.

Dagblad Trouw en de Kookboekenshop zijn op zoek naar alle regionale streekgebonden recepten van Nederland. En ze hebben jouw hulp daarbij nodig.  

Het doel?
Alle recepten zullen op internet via een kaart van Nederland terug te vinden zijn. Dan weet je precies waar een recept vandaan komt. De kaart kan je hier bekijken, daar kan je ook al de ingestuurde recepten bekijken. De beste recepten – en de keuze daarvoor wordt door een jury gemaakt – zullen in een boek gepubliceerd worden.

Jouw recept insturen?
Heb jij een goed recept van je moeder of oma gekregen en is dat typisch iets voor de streek waar jij woont, of zij vroeger woonden? Het mag een stamppot zijn, een soepje, een lekkere manier om aardappels of groenten te bereiden, of wat dan ook. En het maakt niet uit of een gerecht ook typisch is voor een andere regio, de kans is groot dat dit daar net even iets anders gemaakt zal worden. En naar die verschillen zijn de de organisatoren ook op zoek. Stuur je recept in op de website Trouw in de buurt.

Lees ook:Nieuw tv-programma Bosch, Beuk & Haan (+ recepten)
Lees ook:Kookboek Hemelse modder
Lees ook:Recept Griekse vis met amandelkruim uit de oven
Lees ook:Restaurant met alleen maar toetjes
Lees ook:Week van de rabarber

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>