De Case Steamer

Iedere vrijdag test ik een product uit in mijn Testkeuken. Vandaag bespreek ik de Case Steamer van het merk Lékué.

Ik had dit flexibele pakketje van siliconen al eens in een kookwinkel zien liggen en was er erg nieuwsgierig naar. Het zijn een soort bakjes in frisse kleuren met de naam Case Steamer. Dat verklapt al een beetje hoe het werkt.

Ik mocht er één uitproberen voor deze rubriek.

Wat is het?
Een soort doosje van licht en buigzaam siliconen. De werking is eigenlijk hetzelfde als die ouderwetsche kooktechniek: en papillotte. Dat is Frans voor ‘in papier’. Je legt wat ingrediënten op keukenpapier en dat vouw je dicht. Het pakketje gaat de oven in en in de eigen sappen (en soms een scheutje wijn) garen de ingrediënten. De Case Steamer werkt op dezelfde manier, maar heeft wel een paar voordelen.

Werkt het?
Ja! Ik heb afgelopen week een zeebaars (zonder kop en staart, maar nog in de huid en met graat) met wat blaadjes spinazie, een klein scheutje wijn, citroenpartjes en wat peper en zout 20 minuten in de oven gezet (180 graden). Daarnaast hetzelfde gerecht, maar dan en papillotte.  Waar ik het een ramp vind om het papier zo dicht te vouwen dat het ook dicht blijft, sla je bij de Case Steamer heel eenvoudig de twee flappen over elkaar. Wat een verademing!
De gerechten waren tegelijkertijd gaar, maar het mooie van de Case Steamer was dat ik een deel van het gerecht op mijn bord kon scheppen en de rest in het pakketje warm kon houden. Het enige nadeel is dat ik er maar één heb.

En ook het gerecht dat ze in het filmpje hieronder inspireert (na 13 seconden te zien)!

Case Steamer – adviesprijs 1-persoons Mini Case 17,95, 1-2 personen 24,95 en Family Case 4-5 personen 39,95

Lees ook:Recept zalm met sinaasappel en papilotte
Lees ook:Testkeuken: Boc ‘n Roll
Lees ook:Recept Indonesische vis in een pakketje van de barbecue
Lees ook:Recept Gazpacho (koude tomatensoep)
Lees ook:Recept slapakketjes

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “De Case Steamer

  1. Cook&Co

    Deze Case Steamer is verkrijgbaar bij Cook&Co. Zie onze website voor de adressen van onze winkels.

    Http://www.cookandco.nl

      /   Reply  / 
  2. Norbert

    En de afwas? Is dat ook makkelijk? In de vaatwasser en schoon?

      /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn Auteur

    Ja, wordt schoon in de vaatwasser, ook visgeur was weg. Droogde alleen niet helemaal op.

      /   Reply  / 
  4. Denize

    Ik heb naar aanleiding van dit artikel bij Cook&Co een Lékué Case Steamer gekocht en het is in een woord ge-wel-dig. Er is geen enkel excuus meer voor kant-en-klaarmaaltijden :-) , met dit ding zet je in 10 minuten een complete, gezonde maaltijd op tafel.

    Broccoli en sperziebonen zijn nog nooit zo mooi groen, knapperig en lekker geweest. Aardappelen nog nooit zo snel gaar, en dat (niet onbelangrijk) met een minimum aan afwas. Ik had eigenlijk de family case gewild, die hadden ze niet bij Cook & Co, dus de 2-persoons gekocht.

    Ik gebruik hem bijna dagelijks, ook dankzij het receptenboek dat erbij zat en een ander papilotte-receptenboekje. De mogelijkheden zijn eindeloos.

    De 4-persoons heb ik later ergens anders voor een mooi prijsje bijgekocht, maar ik merk dat de 2-persoons handzamer is. Silicone is natuurlijk flexibel, en dat zijn de verhoudingen van de 4-persoons wat onhandiger – hij is minder goed recht te houden en daardoor is er wat meer kans dat er iets uitvalt als je het ding uit de oven/magnetron neemt.

      /   Reply  / 
  5. Edith Dourleijn Auteur

    Wat leuk om te lezen Denize, dat je zo enthousiast bent!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>