Testkeuken: Boc ‘n Roll

In Spanje doen ze het! En sinds afgelopen vakantie weet ik dat ze het in de VS ook doen. Vleeswaren worden door de slager ingevouwen in papier. Kaas door de kaasboer. Belegde broodjes door de broodjesbeleggers ook. En als vakantieganger vind ik dat meer dan ideaal. Je vouwt eenvoudig het papiertje open en klaar is je improvisorische picknickkleedje als je ergens op een steen zit uit te puffen. En als je in het park zit, wordt ook je stoffen kleedje niet zo snel vies, al het vet en de kruimels blijven op het papiertje. Kom daar maar eens om met die dichtgesealde en natuurlijk altijd kapot getrokken zakjes waar onze slagers en broodjessmeerders hun waar in verpakken. Gelukkig hoef ik de gekochte etenswaren in Nederland vaak niet op een steen op te eten, dat scheelt natuurlijk wel!

Je begrijpt, ik was erg nieuwsgierig toen ik een e-mailtje kreeg met de vraag of ik een Boc ‘n Roll wilde uitproberen.
 

Wat is het?
De Boc ‘n Roll is – niet verwonderlijk – Spaans. Daar vliegen ze als warme broodjes de toonbank over. Ze zouden meegewerkt hebben aan een mentaliteitsverandering en meer aandacht voor het milieu. Want zo is de Boc ‘n Roll bedoelt. Zoals wij onze broodtrommeltjes kennen, en sinds een paar jaar afwasbare broodzakjes, zo zijn de Spanjaarden in de ban van de Boc ‘n Roll.
Het is niet meer dan een van stof en plastic gemaakte lap. Daarin vouw je je broodje, wat fruit, snacks en ik weet niet wat en met het klitteband sluit je het pakketje af. De ‘doek’ kan je gewoon afwassen en daarmee ontelbare keren gebruiken.

Werkt het?
Ja! Precies zoals de Spaanse slager het voor doet. Je legt je boterhammetjes in het midden van de lap en dan vouw je alle kanten eromheen. Met het klitteband blijft het pakketje goed dicht. Een nadeel ten opzichte van onze broodtrommeltjes is dat je op moet letten dat het pakketje niet tussen je boeken in de tas terecht komt. Een groot voordeel is dat het feestelijk is om je pakketje uit te pakken en te kijken wat er in zit! En dat je op de terugweg meer ruimte in je tas overhoudt!

En?
Ik ben dol op de Boc ‘n Roll en gebruik ‘m regelmatig. Ja, ook als thuiswerkende zzp’er! De vrolijke kleuren waarin ie verkrijgbaar is en het uitpakken van het pakketje, verheffen je doodgewone bammetje kaas tot een feestelijke lunch. Zelfs als ik die beneden heb klaargemaakt en boven achter mijn pc op ga eten. Met als tweede voordeel – waarmee je ook de ict’er op jouw kantoor blij zult maken - als je je Boc ‘n Roll over je toetsenbord legt, zijn kruimels en vastlopende toetsen verleden tijd!

Meer info vind je op de website.

 —

Lees ook:Himalaya Salt Plate
Lees ook:Recept Indonesische vis in een pakketje van de barbecue
Lees ook:De Case Steamer
Lees ook:Recept Groenten op de barbecue
Lees ook:WINNAAR winactie kookboek Pok pok

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>