De tijdbalk van ons voedsel

Als je geinteresseerd bent in de culinaire geschiedenis dan heb ik een leuke link voor je.
Op de Engelstalie Food Timeline wordt een verzameling van interessante artikelen geboden over onze culinaire geschiedenis. Sommigen staan op de eigen website, voor anderen wordt naar elders doorgelinkt.

Erg leerzaam, want wist je bijvoorbeeld dat …

… zowel Chinezen als Amerikanen erkennen dat Fortune Cookies een Amerikaanse uitvinding zijn? Al zijn er ook inzichten dat ze misschien uit Japan zouden komen. Ook kan je lezen over de herkomst van het woord lollipop, dat aan het einde van de 18e eeuw nog niet naar onze huidige lollie verwees. En nog veel verder terug, appels aten we al zo’n 8000 jaar voor Christus en toen al werden ze met liefde en seksualiteit geassocieerd. Ik wist dat niet, jij wel? 

Favoriete voeding van Amerikaanse presidenten
De insteek van het overzicht is Amerikaans, zo staan er lijstjes van favoriete gerechten van Amerikanen en hun presidenten in het overzicht, maar dat mag de pret niet drukken. Een heerlijke site om lekker in te grasduinen en de tijd te vergeten. Dat deed ik wel toen ik deze link ontdekte bij MergenMetz. Neem zelf maar eens een kijkje op deze Voedsel-tijdbalk!

Wat vind jij het meest verrassende feitje dat je op de Food Timeline leerde?

Lees ook:Amerikanen houden echt van fastfood
Lees ook:Vind jij ons de leukste?
Lees ook:Food4You
Lees ook:Terugblik IV – de koken.blog culinaire ervaring van 2012
Lees ook:Lezing en proeverij culinaire geschiedenis

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “De tijdbalk van ons voedsel

  1. Norbert Mergen

    Leuk dat je ons even noemt. Misschien ken je, als Slow Food-lid en voedsel”gek” het Engelstalige blad PPC? Daarop ben ik geabonneerd. Meer diepgang – haast nerd-erig – dan Bouillon!, dat overigens ook wel leuk is. Enfin, via een boekrecensie – van de website – in PPC kwam ik bij Food Timeline.

    Leuke blog & succes met Eet Dit Ultd.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Dankje Norbert, en nee, dat tijdschrift ken ik niet, maar ik zal ernaar op zoek gaan. Ben benieuwd.

      /   Reply  / 
  3. Norbert Mergen

    Dat is Petit Propos Culinair. Ooit gestart door Alan Davidson. Nu door een kleine Britse uitgeverij voortgezet. Geeft m.n. “eetboeken” uit. PPC verschijnt 3 a 4 x per jaar.

    http://members.tripod.com/rdeh/

    Is de link naar de website. Zo klein is de uitgeverij, dat ie geen eigen domeinnaam heeft. Maar de “groten” der aarde schrijven af en toe een stuk voor dit blad.

    Groet, Norbert

      /   Reply  / 
  4. Edith Dourleijn Auteur

    Ja, zo ver was ik dankzij Google ook al gekomen, maar toch bedankt voor de info! Hier hebben andere lezers misschien iets aan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>