Met Jumbo de boomgaard in

DSC_0018

 

Helaas is het seizoen van de koud getrokken ijsthee nu echt voorbij. Dat de koken.bog redactrices daar gek op zijn, is je vast niet ontgaan deze zomer. Volgens het recept van onze culicollega Edith hadden wij, zodra het kwik de 20 naderde, allemaal steevast een kan in de koelkast staan. Ieder naar zijn eigen smaak. Want wat is het gemakkelijk om te maken, en zo enorm veel lekkerder dan chemische prikthee. Maar ach, alles zo zijn tijd. En nu is het weer tijd voor knusse bankhangavondjes met warme thee. Tijd voor een smaaktest, om zo de favorieten voor de komende koude tijden alvast te kiezen.

 

Framboos & rozenblaadjes, kers & hazelnoot en peer & kardemom… Jumbo introduceert een nieuw theeconcept met verrassende smaakcombinaties: Boomgaard thee. De smaken zijn ontwikkeld in samenwerking met een theesommelier en bevatten rijke combinaties van grove theeblaadjes, echte stukjes fruit, kruiden, bloemblaadjes en noot. De nieuwe lijn bestaat uit zes melanges gemaakt van 100 procent natuurlijke ingrediĆ«nten. Onze top 6:

1. Oolong thee peer & kardemom

Zachte smaak en een warme en zoete ondertoon door de kardemom en gember. Heerlijk vol, niet te zoet, enorm verrassend. Dit is onze herfstfavoriet!

2. Zwarte thee appel & flower power

Bloemig en fruitig, een melange vol met appel en bloesem. Lekker fris en en een tikkie zoet.

3. Zwarte thee kers & hazelnoot

Goed bedacht! De warme en zoete toon van de kers is een fijne combinatie met de hazelnoot in de afdronk.

4. Groene sencha thee framboos & rozenblaadjes

Fris, fruitig en zoet. Licht bittere en grassige afdronk van groene sencha is een ander bijzonder kenmerk van deze thee.

5. Groene sencha thee peer & tijm

Kruidige smaak van tijm, met een licht bittertje van groene sencha en een afdronk van peer. Niet helemaal onze smaak…

6. Zwarte thee aardbei & peper

De zoete aardbei en de pittige peper zorgen voor een smaakexplosie. Een explosie waar je ons geen plezier mee doet. Door de sterke peper valt de aardbei helemaal weg. Zonde.

Lees ook:Thee met smaak
Lees ook:Recept Salade eendenborst met peer en hazelnoot
Lees ook:Vivavalentijnsmenu dessert: hazelnootcake, peer en sabayon
Lees ook:Brutale rode peren op komst
Lees ook:Recept Gebakken aardbeien met zwarte peper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>