Carnet de table

Kleine boekjes met een elastiek, ik ben er dol op. In mijn tas kan je altijd een notitieblokje vinden, dat aan deze beschrijving voldoet. Helemaal blij werd ik dan ook toen de postbode mij een klein prachtig doosje bracht met daarin zo’n notitieblokje. Maar dan niet met blanco-pagina’s. Nee, de carnet de table is een aantekeningenboekje speciaal voor restaurantbezoekjes.

En de makers ervan hebben echt aan alles gedacht.
 

Je kunt voorin je eigen inhoudsopgave maken, door de restaurants te noteren waar je bent geweest. Daarna kan je per restaurant al je aantekeningen kwijt. Van het aperitief en de amuse tot het toetje of de koffie kan je noteren wat je at. Sterren kan je uitdelen voor de ligging, bediening, en voor verschillende aspecten van de menukaart, zoals originaliteit en de kwaliteit van de wijnkaart. Ook de prijs van de avond kan je noteren. En op de tweede pagina kan je nog meer aantekeningen maken. Of een tekeningetje van het bord, je kunt er het wijnetiket plakken of de chef er zijn handtekening laten zetten. Deze tips komen uit het boekje zelf!

Informatie
Na 52 recensies, inderdaad, dat is er één per week, is het schriftje nog niet vol. Je kunt dan je verschillende top 10′s maken. Voor de restaurants, voor de wijnen die je dronk en de gerechten die je at en ook voor de ingrediënten. De carnet de table besluit met de mogelijkheid om tips voor nog te bezoeken restaurants weer te geven. Maar dat is dan nog steeds niet alles. Info over de wijngebieden van Frankrijk, Italië en Spanje, info over de verschillende delen van het rund, varken, kalf en lam en nog een lijst met menukaarttermen in verschillende talen. En had ik al verteld dat op iedere pagina een leuke culi-tip staat?

De Carnet de table is leuk om te krijgen. En helemaal leuk om te gebruiken. Het boekje is klein genoeg om in je handtas of achterzak te passen en heeft een vakje achterin voor de visitekaartjes van de restaurants. Bekijk het op de eigen site anders nog even.

 

Lees ook:Kookboek A table – Jane Webster
Lees ook:Nieuwe sterren Michelin Belgie
Lees ook:een kijkje in de keuken van Michelin
Lees ook:Eten uit eigen tuin
Lees ook:Kookboek Feest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>