Kookboek Feest

Hoewel we er in december ook wat van kunnen, associeer ik de zomer toch veel meer met feestjes. Lekker buiten in de tuin, grote tafel met hapjes, barbecue aan, glaasje erbij, je kent het plaatje. Maar feest vieren kan op meer momenten. Natuurlijk heb je verjaardagen, trouwdagen en kan je in het voorjaar op de landelijke feestdagen je eigen feestje vieren.

Of maak van zomaar een dag eens een feestdag. Bijvoorbeeld omdat je Feest hebt aangeschaft! Of gewonnen, want vanmiddag komt er een winactie online waarbij je kans maakt op dit Feestboek!

 

Hierin laat Shari Bhattoe zien hoe je zogenoemde dessert tables maakt. Volgens haar dé hit in de Verenigde Staten.

Wat is een dessert table?
Op een dessert table stal je al je lekkernijen voor het feest uit. En dan zo mooi mogelijk. Was veelkleurigheid eerst de trend, nu moet alles mixen en matchen in 1 of 2 kleuren. Neem 1 kleur als basis en zoek daar 1 of 2 andere bijpassende kleuren bij. Versier je tafel en kamer vervolgens zoveel mogelijk in deze kleur(en). Het helpt daarbij als je een thema verzint. Voorbeelden die Shari Bhattoe geeft zijn Holland (alles rood-wit-blauw), een Legofeest (knalkleuren), herfst, Roodkapje, oosters of Parijs.

Recepten
En vervolgens kies je er bijpassende gerechten bij. Bij het Roodkapje-thema passen gekarameliseerde appeltjes, kaneelcupcakes en truffels bijvoorbeeld. Bij het Legofeest hoort popcorn en  vierkante cakepops. Het blijven niet bij suggesties, natuurlijk krijg je ook de recepten. Met tips om ze op hun mooist op tafel te zetten.
En daar raak je het leuke punt van Feest: Shari Bhattoe laat zien hoe je met eenvoudige middelen je gerechten zo presenteert en uitstalt, dat je direct zin krijgt in een feestje.

Nieuwsgierig geworden naar dit Feestboek? Vanmiddag kan je het winnen!

.

boek:  Feest van Shari Bhattoe [uitgeverij Karakter, isbn 9789045204314]
- Meer lekkere boeken vind je in de rubriek Kookboeken

Lees ook:Winactie Kookboek Feest
Lees ook:Altijd feest – Denise Harskamp
Lees ook:En de winnaar is …
Lees ook:Feest! Ideeen voor kindertraktaties en verjaardagsfeestjes
Lees ook:Vanmiddag workshop Chinees koken op koken.blog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>