Win het kookboek Bier op het menu!

Bier in het eten, dat kennen we wel. Menig stoofpotje wordt extra smakelijk en het vlees erin extra mals door de toevoeging van bier. Maar ga eens op ontdekkingstocht met bier naast je maaltijd. Dat kan met het kookboek Bier op het menu van Ben Vinken. En dat kookboek kan je winnen!

Wat moet je doen om het kookboek Bier op het menu te winnen?  Heel eenvoudig, vertel mij of mijn collega op bier.blog.nl jouw favoriete combinatie van bier en spijs. En vooruit, om het niet al te moeilijk te maken, een recept met daarin bier verwerkt mag ook! Laat je combinatie of recept hieronder bij de reacties achter.

En het mooie is: we mogen allebei een exemplaar van het kookboek Bier op het menu weggooien, dus bij beide blogs maak je een kans!

Eerst meer weten over dit bijzondere kookboek vol lekkere combinaties van bier en gerechten, lees dan hier mijn recensie van Bier op het menu. En hier staat de recensie op bier.blog.nl.

boek: Bier op het menu – Ben Vinken – Lannoo – isbn: 9789020985412- te koop bij Bruna

Lees ook:Het kan nog steeds!
Lees ook:Bier op het menu
Lees ook:En de winnaar is…
Lees ook:Laatste kans: win kookboek Van de melkboer!
Lees ook:Recept WK-bierpannenkoekjes

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Win het kookboek Bier op het menu!

 1. Maurice

  Mijn meest favoriete gerecht met bier is toch wel gebakken champignons in bierbeslag. Erg lekker met whiskeysaus erbij (nu we het toch overdranken hebben). Lekker als voorgerecht.

  Bij de bereiding gebruik ik veelal een lekkere tripel, maar vele bieren zijn geschikt voor dit gerecht. Hetzelfde bier als je gebruikt in het beslag is uitermate geschikt om bij het gerecht te eten. Eén van mijn favoriete tripels is de Karmelite Tripel van Brouwerij Bosteels.

  Eigenlijk al weer veel te lang geleden gegeten, misschien ga ik het van het weekend wel weer maken.

  mvg

  Maurice

    /   Reply  / 
 2. Bonnie

  Maak een compote van appels, peren en kersen.
  Het geheel in een schaal en giet er een flesje trappistenbier bij.
  Heerlijk en verrassend bijgerecht.

    /   Reply  / 
 3. Ingrid

  Leuke actie, ik ga er eens over nadenken!

    /   Reply  / 
 4. GoodFoodFox

  Ik doe eigenlijk weinig met bier, behalve drinken. Het is in Nederland toch meer een drank dan een maaltijdcomponent. Behalve misschien het biertje bij de standaard-nasi van de standaard-chinees/indonees. En dat is dan een standaard pilsje. En dat terwijl er, inderdaad, veel meer kan met bier. En niet alleen door je brooddeeg. Ik heb Therese Boer ook al eens een biertje zien schenken bij een gerecht, gewoon omdat dat beter paste dan een wijntje. Wat ik wel jammer vind, is dat er in Nederland veel meer aandacht is voor speciaalbier uit België, terwijl de heerlijke Duitse bieren nauwelijks aandacht krijgen. Heerlijk, een Weihenstephaner Hefe Weizen of een Köstritzer Schwarzbier! Mooi initiatief om bier en spijs te gaan combineren, ik verwacht er veel van en mooi dat dit boek er is. Ik ga hier zeker eens naar kijken. Tot nu toe kom ik niet verder dan bier en chips of dan bier en bierworstje…

    /   Reply  / 
 5. Edith Dourleijn Auteur

  Beste mensen, laat wel een geldig e-mailadres achter, anders kan ik je niet laten weten of je het boekje misschien gewonnen hebt!! Je emailadres kan je in het daarvoor bestemde vakje invullen en is achter de schermen alleen voor mij te zien.

    /   Reply  / 
 6. Pingback: En de winnaar is… | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>