Je kunt geen krant openslaan, radio of tv aanzetten, of het gaat er wel over: volgende week vrijdag vergaat de wereld. Nouja, dat denken sommigen. Dat bracht ons wel op een leuke vraag.
Wat zou jij willen eten op de voorlaatste dag dat de wereld bestaat?
Wil je nog eens die ene smaak van dat gerecht dat je als kind at proeven? Of van die fijne vakantie? Die goede chef? Of dat eerste gerecht dat je geliefde voor je kookte en daarna nooit meer zo lekker smaakte? Of is het juist iets dat je normaal gesproken niet zou eten, maar dat al tijden op je dat-wil-ik-nog-eens-proevenverlanglijstje staat?
Vertel het ons!
De leukste inzender willen we belonen met een fijn kookboek. Welke, dat laten we nog even in het midden. Want als de wereld echt vergaat, dan heeft vooruitverlangen toch niet zoveel zin, nietwaar?
Spelregels
Laat je reactie hieronder achter. Dat kan tot en met donderdag 20 december, 23.59 uur.
Als de wereld op zaterdag 22 december nog bestaat, krijgt de leukste inzender een fijn kookboek.
—
Lees ook:Win kookboek Kookschool Stomen
Lees ook:WIN kookboek Lekker Hollands
Lees ook:Win kookboek Eten met familie en vrienden
Lees ook:Actie – Win kookboek Dagelijkse kost van Jeroen Meus
Lees ook:Woensdag-winactie: 10 by Brasserie Harkema
Op de laatste dag heb ik nog zo veel te doen, weinig tijd om iets nieuws te koken.
Dus ik denk dat ik de laatste dag kliekjes eet dat met een heleboel kerrie opgebakken …
Maar als je het nu niet zelf hoefde te koken, PaulO? Als het nou gewoon voor je neus gezet zou kunnen worden. Wat zou je dan willen eten als je laatste avondmaal zogezegd?
Ik denk dat ik dan zou doen zoals in de film: La grande abbuffata / La Grande Bouffe …
Nee serieus, mijn verlangen zou gaaan naar nog 1 keer de kippensoep van m’n oma, de nasi goreng van m’n moeder en als nagerecht wentelteefjes met vanille-ijs …
zou dan dolgraag nog eens een indische rijsttafel eten met alles erop en eraan !!! Even niet aan mijn lijn denken, en genieten van die verschillende smaken,mmmmm
Lekker zelfgemaakte tosti’s of panini”s … Vooral niet te lang in de keuken staan maar leuke dingen gaan doen voor het geval de wereld de dag erna op de kop staat!!!!!!
Jeee nog helemaal niet over nagedacht!
Moet wel lachen om het zinnetje “Of dat eerste gerecht dat je geliefde voor je kookte en daarna nooit meer zo lekker smaakte?”
Klink namelijk erg bekend..
Mijn vriend heeft ooit de heerlijkste Portugese kip gerecht voor mij gemaakt. Eens in de zoveel tijd vraag ik hem dit te maken, het recept wil ik zelf niet eens weten! Maar toch…maar toch smaakte het inderdaad de eerste keer het aller lekkerste!
Misschien is dit wel wat ik wil eten…maar dan net als de eerste keer…
Mooi verhaal Sarena! Ik zou je vriend toch maar lief aankijken die donderdag.
Het staat al op me boodschappen lijstje!
Nou…..ik zou als voorgerecht heerlijke oesters nemen, als hoofdgerecht een lekkere kaasfondue of is het bloedworst met appeltjes daar moet ik nog over nadenken. En als toet mijn zelfgemaakte caiparinhaijs.
Helemaal niet origineel maar ik zou pizza eten! Gewoon omdat ik dat zoooo lekker vind! Pizza met garnalen en ananas, Mmmmm!
gamba’s en nog eens gambas in knoflook natuurlijk ik wil stinkend de wereld uit
ik zou dan een lekkere vette hap nemen…….je hoeft dan toch niet meer aan je figuur te denken hahahahaha
Om te beginnen….de brownies van Annette’s diner uit Euro Disneyland!
Vlaamse friet met Belse mayo uit het steegje in Haarlem.
Chocoladeflikken van de Hema.
Zalmmousse van de Reus uit Zandvoort.
Caramels van Jamin.
Rose van Ockhuyzen.
Liquor 43
Biefstuk van Loutje
Kaneelstokjes
schuimpjes
Weense punt van Tummers
Bitterballen van Dobbe
paprika chips van lays
Dan hoop ik van harte dat het wel aan huis bezorgd kan worden allemaal …..
Heerlijke boerenkool stampot met worst!
Lekker dat eten wij vanavond met spekjes, worst en runderwangjus.
Een dark chocolate cheese cake, Is behoorlijk stevig , maar je hoeft daarna toch nergens meer heen.
Ik zou eerst een hema worst eten (hij ligt al in de diepvries,komt uit Nederland)en daarna de risotto met gambas (recept van blog.nl.)
Een dikke bak Vlaamse frites wil ik dan nog wel even achteroverslaan! Simpel, maar oh zo lekker
Lekker een tosti of panini… Vooral niet te lang in de keuken staan. Maar leuke dingen gaan doen op de vooravond van the big word bang!!!!!!
Dat wordt dus smulmaaltijd met van alles door elkaar ben ik bang . een gewone hollandse pot en dat wordt zuurkoolovenschotel … heerlijk .Verder staat er zelfgemaakte nassi , de kids willen waaarschijnlijk aan de pizza en ik kook dan ook meteen maar voor de laatste dag .Dan staat dat vast klaar en dat worden verschillende tapas . Tja je moet wat he haha . Maar ach….. de 22ste staan we ook weer gewoon in de keuken
Misschien heb ik niet eens tijd om te eten, nog even hier langs, nog even dat doen de hele bucketlist afwerken in no time;-) want volgens mij staat er geen tijd bij de datum……. Laat ik maar vast beginnen
Dan zou ik nog eens lekker willen gourmetten met mijn hele familie, gezellig en lekker!
Een makkelijk gerecht dat wij ‘vies stokbrood’ noemen.
Dit is stokbrood met sla, ananas,kip en een kerriesaus. We noemen het vies stokbrood omdat de saus meestal eraf druipt ! Maar echt heerlijk!
Mijn laatste maal zou echt een guilty pleasure zijn, namelijk een Tournedos Rossini. Het liefst wel met faux gras, om zoveel mogelijk schuldgevoel te vermijden. Maar het gerecht heeft wat mij betreft alles: De truffel bovenop, de toast eronder, en dan de tournedos en de ganzelever. En dan geserveerd met een iets zoetige witte wijn, misschien wel een simpele chardonnay. En dan deel ik dit laatste avondmaal natuurlijk met mijn man.Ik at dit voor het eerst met mijn lief op een terras buiten in het franse plaatsje Chartres, midden in de zomer. Het was warm en laat, en we bestelden dit. Een geweldige herinnering. Als het dan toch je laatste maal is kun je maar beter voldaan terugkijken op je leven, en samen genieten van een fijn diner met een flesje wijn.
de kip of het ei
Ook op de laatste dag hou ik niet van poespas en zal ik genieten van mijn Italiaanse roots.. Een verse panini met verse tomaat, buffelmozarella en die zo heerlijk geurende basilicum! Ok, het water loopt me nu al in de mond!
Pingback: We kunnen blijven koken! | Koken