dineren in het donker

misset horeca)Het is een unieke ervaring: eten in het pikkedonker. Letterlijk zie je geen hand voor ogen. En als je je hand voor je ogen heen en weer zwaait, denk je je hand wel te zien, maar dat is gewoon een plaatje dat je hersenen voor je invullen. Dat lukt je hersenen niet met wat er op je bord verschijnt.

Dat plaatje zit namelijk nog niet in het geheugen en kan je alleen al proevende ontdekken. En dat is erg spannend, zo ondervond ik zelf ruim een jaar geleden.
In Nederland kon je de afgelopen jaren zo af en toe eens 'dineren in het donker' als speciaal initiatief, zoals ik het deed. Maar nu is er in Amsterdam een permanent donker restaurant Ctaste geopend. De bediening wordt verzorgd door mensen met een visuele handicap en die dus prima snappen hoe lastig het is, dat donker.
Wat ik jammer vind is dat je vantevoren in het licht de menukaart bekijkt en je bestelling plaatst. Ik vond het juist erg leuk om verrast te worden en voor een keer alleen op geur en smaak af te moeten gaan. Maar ja, dat zullen ook veel mensen misschien niet aandurven. Jij?

restaurant Ctaste, Amsteldijk 55, Amsterdam, 06-55332991

bron en foto: misset horeca

Lees ook:Vis is goed voor je oren!
Lees ook:Nominaties VENUEZ Hospitality & Style Awards 2012 bekend
Lees ook:De culinaire acties op 3fm serious request
Lees ook:Eten bij Rainarai in nomadentent
Lees ook:Oesters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>