Vis is goed voor je oren!

Wortelen voor je ogen (of toch niet?) en nu vis voor je oren! Onderzoekster Carla Dullemeijer van de Wageningen Universiteit hebben ontdekt dat de visvetzuren in vis samengaat met een minder snelle achteruitgang van het gehoor bij ouderen. 

 

Obelix
Obelix werd al aangeraden om meer vis te eten omdat dat goed zou zijn voor zijn hersenen en nu is daar voor het eerst wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Het positieve effect van visolie op de bloedvaten en de circulatie is al langer bekend, en daarom testte Dullemeijer de hypothese dat dat de oorzaak zou zijn van het beter functioneren van de hersenen van ouderen met een visrijk dieet.” . De studie wees inderdaad uit dat “Ouderen die relatief veel langketenige omega-3-vetzuren in hun bloed hadden, bleken inderdaad minder gehoorverlies te hebben”, omdat een verminderde bloedcirculatie in de hersenen het slakkenhuis in de oren zou kunnen treffen, waardoor gehoorverlies zou kunnen optreden.

Lees het bericht en alle details hier maar na.

—————————————————————————————————————

Lees ook:Recept Smakelijke facelift
Lees ook:Lekkerder eten door honger
Lees ook:Vrouwen kunnen geen weerstand bieden tegen voedsel
Lees ook:Allochtonen vaker te dik
Lees ook:Koken voor Dummies-winnaar is bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>